lördag 6 augusti 2011

Ja, vad ska man säga...? Lyckliga ni som bor i Jönköpingstrakten! =) Visst har jag varit i Jönköping flera gånger förut, men har inte tidigare haft möjligheten att få strosa omkring i centrum eller leta guldkorn som igår. Tack snälla ni för tipsen vi fick!

Den första butiken vi hittade var en av mina favoriter, Granit. Där kan jag gå omkring riktigt länge... När vi sedan fortsatte vår shoppingrunda hittade vi flera härliga inredningsbutiker, Dimoda, Finrummet och Anna-K Heminredning. Vilka underbara butiker...

Som vanligt fick jag inte upp kameran ur väskan, men jag kan varmt rekommendera en tur till Jönköping (MINST en heldagstur =)) till den som vill strosa omkring, se vackra saker, få inspiration och handla! Jag har lagt länkar till alla butikernas webbsidor, klicka på butiksnamnen för att besöka deras sidor.

Efter att ha fått karta och vägbeskrivning från en vänlig butiksägare hittade vi till dagens höjdpunkt - Stallqvarns Diversehandel. Här lyckades jag så långt att jag fick en bild på skylten utanför, men väl innanför dörrarna glömde jag allt.. Och jag tror inte att mina bilder gjort butiken rättvisa, Stallqvarn måste upplevas! Gammalt, nytt, loppis och pysselmaterial i en härlig blandning, där de små rummen med vackra saker var betydligt fler än vad vi trodde när vi klev in. Här gick vi omkring och njöt av allt vackert ända till butiken stängde för dagen.


När vi åkte hemåt var jag full av ny inspiration och konstaterade att nästa resa till Jönköping skulle bli snart! Och att jag måste lära mig att ha kameran framme så att jag får med mig lite bilder..

Idag är det väldigt växlande väder här, men mestadels mulet, perfekt väder för pyssel och för att packa upp gårdagens fynd! Imorgon visar jag lite bilder från det senast tillverkade i pysselverkstaden.

Önskar er alla som tittar in en härlig lördag!

9 kommentarer:

Annelie sa...

Åh då vill vi följa med nästa gång ni åker till Jönköping. Vi kan kanske till och med ta en helg med övernattning...=)...sedär nu är min hjärna i spinn på planerande igen...haha...
Härligt att höra att ni hade det riktigt härligt iallafall. Ska bli spännande att se era fynd.

Ha en fortsatt härlig helg!

Kramis

Anette sa...

Åhh låter härligt :) de är så kul att hitta små mysiga butiker att strosa o kika i .
Ha de så toppenbra.
Kramen Anette

Villa Hvit sa...

Nu blev jag ju riktigt nyfiken på Jönköping, har aldrig varit där!! Blir spännande att få se vad du fyndade. Ha det gott!! Kramkram Anetthe

Änglarum sa...

Hej Petra! blir så varm i hjärtat av att du besökt våra guldkorn..måste absolut upplevas,jag var på Dimoda i går och köpte presenter( kanske var vi där samtidigt hi hi) så mycke fint! kramiz Jessica

Anonym sa...

Tack för igår, det fanns väldigt mycket fint att
titta på synd att det inte finns så mycket i Borås
men snart kanske?
kram Lena

Så Vitt Jag Vet sa...

Låter somom du haft en super dag !
Ja att strosa omkring och få ideer är nog perfekt !
Kraam
Sanne

Anonym sa...

Låter som om du hittat de flesta guldkornen;) Hade glömt bort Stallqvarn men åh vad den butiken är mysig. Ett besök där runt jul är ett måste för då vankas det glögg och pepparkakor och en massa massa härliga juldekorationer;) Saknar min gamla hemstad lite nu när du skriver om den men som tur är så bor svärföräldrarna där så många besök till Jönköping blir det. Nästa gång du åker dit måste du göra en loppis-tur till Erikshjälpen, Sam hjälpen och Erikshjälpen i huskvarna;)
Ha en ljuvlig lördagskväll
Annie

Lotta sa...

Kul att hitta nya guldkorn ,det lever man på länge... har själv varit på loppisar idag!! Kul!! Kram Lotta

Cecilias kreativa sida sa...

Låter som du haft en fin semestertur med besök i mysiga butiker! Förra höstterminen pluggade jag på distans i Jönköping, var där var tredje vecka. Varje gång var jag för trött för att stanna och gå på stan. Det verkar som jag missade en del mysiga butiker!
Kram Cecilia