Guldkorn

Här hittar ni loppisar, butiker, caféer och andra guldkorn som jag fått chans att besöka runt om i landet och som jag verkligen kan rekommendera en resa till om ni får möjlighet. Guldkornen är uppdelade per stad eller område, klicka på namnet för att hitta till guldkornen där!


Alingsås Borås Göteborg Hyssna Jönköping Norrköping Skene Öland


Alingsås

Balders Hage
Underbar butik i ett gammalt trähus som är fyllt med vacker inredning från golv till tak i rum efter rum, ett besök här är ett måste om du är i Alingsås.
www.baldershagealingsas.se

Systrarnas Hus
Ljuvlig inredningsbutik mitt i Alingsås. Här finns massor av vackert att titta på och köpa med hem.
www.systrarnashus.se

Pappersbiten
Här finns allt för pysslaren som letar efter papper, stämplar, band, små dekorationer och massor av annat. Bilden är lånad från Pappersbitens websida.
www.pappersbiten.se/blogg

Vinden Secondhand
Stor secondhand med massor av prylar. Möbler, kläder, porslin, böcker, verktyg och en massa annat.
www.vinden.org

Torp Kringeläng
Mysigt ställe på vägen mellan Alingsås och Vårgårda där köpa gott kaffe och hembakat fikabröd. Här finns också en loppis med en hel del fina saker att titta på och köpa med sig hem.
www.kringelang.se

Borås

Hjärterum
I centrum i Borås ligger denna underbara butik fylld med härlig inredning och vackra kläder.
www.hjarterum.net

Göteborg

Göteborgs Choklad & Karamellfabrik
I Göteborg ligger en fantastisk liten butik med ljuvlig choklad och karameller i alla färger...
www.goteborgschoklad.se

Haga Hem
I Haga i Göteborg, som för övrigt är ett härlig del av Göteborg med flera fina butiker och mysiga caféer, ligger denna butik med vackra kläder och underbar inredning.
www.hagahem.com

Heartstore
Även den här fina butiken ligger i Haga i Göteborg. En ljuvlig liten butik som bara säljer hjärtformade produkter!
www.heartstore.se

Hyssna

Blommigt och Prickigt
Tre våningar med härlig inredning, smycken och kläder. Bredvid butiken finns också ett riktigt mysigt fik som bjuder på godsaker på vackert porslin.
www.blommigtochprickigt.se

Baloo Antik
Stor antikaffär fylld av möbler, lampor, glas, gamla redskap, vågar, flaskor, böcker, porslin och smycken mm. Rum efter rum bjuder på massor av vackra saker.
www.baloo.se

Jönköping

Stallqvarn
Strax utanför Jönköping ligger en av mina absoluta favoritbutiker, Stallqvarn. I en gammalt vackert hus blandas nya underbara inredningsdetaljer med antikt och loppis i en härlig mix. Ett besök hit bör få vara i några timmar, här finns massor att titta på..
www.stallqvarn.se

Norrköping

Romantiska ting
Strax utanför Norrköping ligger gårdsbutiken Romantiska Ting. Ett av de fina husen på gården är fyllt från golv till tack med härliga saker att köpa hem. Här kan man gå runt länge och titta på allt vackert...
www.romantiskating.se

Skene

Skene Järn
Ja, det är en järnaffär, med arbetskläder, verktyg, målarfärg, båtar och allt möjligt annat man kan tänka sig hitta i en järnhandel, men här finns också en stor, och helt fantastisk avdelning med vacker inredning, smycken och kläder som är värd ett besök varje gång man är i närheten av Skene. Bilden lånad från Skene Järns websida.
www.skenejarn.se

Öland

Ebbas Café
Enligt mig bästa stället i Borgholm om man vill fika, äta god mat eller sitta och prata bort en kväll över ett glas vin, inomhus eller ute i den härliga trädgården med mysig stämning.
www.ebbas.se

Mittbrodts möbleri
En fantastiskt fin butik mitt i Borgholm med vacker inredning i rum efter rum efter rum....
www.mittbrodts.se

Roberts Coffee
Högst upp på gågatan ligger detta fik som bland annat serverar väldigt god kaffe latte, perfekt för en paus under shoppingdagen i Borgholm.
www.robertscoffee.se/

Villa Lavendel
Mysig restaurang och café i centrala Borgholm med fantastisk trädgård att sitta i. Serverar bland annat väldigt goda räksmörgåsar.
www.villalavendel.se/

Ida Beata Kaffestugan
Strax söder om Borgholm ligger detta mysiga café där gott kaffe serveras i kanna på bordet och hembakade godsaker på härliga fat av pressat glas. Riktigt mysigt café!
www.cafekartan.se/0178731/Kaffestugan_Ida_Beata

Eufemia Nött & Nytt
I en lada i Rönnerum ligger denna mysiga butik där man hittar både nytt och nött. Här kan man gå omkring länge och titta på fina saker, och göra riktigt fina fynd. Bilden är lånad från Eufemias websida.
www.eufemias.se

Café och Karamellkokeri
Karamellkokeri med mysig butik på östra Öland där man kan få se karamellerna tillverkas och dessutom handla av alla godsaker...
www.cafe-karamellkokeri-bredsattra.se

Gårdby Café & Lanthandel
På östra Öland hittar man denna underbara lanthandel med massor av gott att handla. Här finns också en liten inredningsbutik fylld av fina saker och dessutom en butik med ljuvliga kläder.
www.olandsturist.se/sv/s/RestaurantGuide/View/Se_Gora-Mat_Dryck-Kafeer/Gardby_Kafe__Lanthandel_292061

Mormors bageri
I hamnen i Stora Rör hittar man detta mysiga café. Gott kaffe och massor av gott att handla till fikat.
www.mormors-bageri.se/