tisdag 23 augusti 2011

God morgon! Fick en fin utmaning av snälla Jessica med fina bloggen Änglarum. Utmaningen går ut på att man ska berätta om en betydelsefull person i ens liv. Rolig utmaning att få och man inser att man har många människor omkring sig som betyder så mycket, hela den underbara släkten, fantastiska vänner och härliga arbetskamrater, alla så betydelsefulla för mig.

Men valet föll på en fantastisk människa, min farfar... Han skulle ha blivit 99 år i år, men gick tyvärr bort redan när jag var liten. Därför har jag inte så många minnen av honom som jag skulle önska, men jag minns att han alltid, ni vet, "fanns där". Han kom och hälsade på och hjälpte pappa med skogen eller med att snickra på huset som jag sedan skulle växa upp i, och han var barnvakt och jag fick vara hemma hos farmor och farfar. Minns den mysiga känslan och den varma doften från vedpannan, som luktar så gott!

Min farfar var väl något av en pysslare, vill minnas att han tillverkade saker i både trä och metall, och dessutom slår det mig nu att jag ju faktiskt gjutit i betong förut! Farfar blandade betongen och plasten från tomma chokladkartonger fick vara form. Då var plasten i nästan samma form som pralinerna, så det blev fina stentavlor med pralinavtryck.

Minns också att han smälte tenn, som inte hälldes i form, utan bara i vatten för att stelna, sedan vände vi och vred på bitarna för att fantisera och bestämma vad konstverken liknade mest... Kan det vara från farfar jag har ärvt mitt stora pysselintresse kanske? =)

Tror bestämt att jag ska försöka leta fram lite foton från när jag var liten, mysigt att sitta och titta på fotografier och minnas fler saker vi hittat på tillsammans.

Tack Jessica för den fina utmaningen! Och visst ja, den ska ju skickas vidare också. Jag skickar utmaningen vidare till:

- Emmas vita drömmar
- I min vita värld
- Systrarna Karlsson
- Så Vitt Jag Vet


4 kommentarer:

Änglarum sa...

Tack rara du för att du antog utmaningen o delade med dig av din kära farfar♥ tror bestämt du fått ditt pyssel intresse därifrån :) ha en fin dag! här skiner solen så jag ska njuta lite innan kvällsjobbet tar vid! kramiz Jessica

Gunillasljusglimtar sa...

hej på dej! Hittar till en trevlig blogg genom Jessica (änglarum) Så kul att hitta nya bloggisar..Fin berättelse om farfar...Har fått den utmaningen också! Gunilla ♥

Anonym sa...

Åh vi tackar för utmaningen. Inlägg kommer under morgondagen. Härlig berättelse om din farfar verkar ha varit en riktig pysslare.
Önskar dig en skön kväll

Anonym sa...

Farfar var en pysslig man och vilje gärna ha ritningar på allt man bad han göra. Men han kunde allt och var en perfekt barnvakt till dig varje morgon när jag arbetade natt och pappa behövvde åka tidigare än att jag hann hem. Han avgudade dig och ser nog på dig när du fortsätter hans verk med pyssel som skapar trivsel! Kramiz Mamz