torsdag 11 augusti 2011

Det här har varit en vecka som verkligen rusat fram. Det känns verkligen att hösten börjar närma sig nu, men vi får hoppas att vi får njuta några veckor till av sommarsol och värme...

Minns ni det lilla grönsakslandet vi gjorde, med de små tomatplantorna? Vi har ju inte odlat några grönsaker tidigare, så det tillverkades ett miniland, där vi kunde prova på att sätta lite sallad, paprika och jordgubbar bland annat. Jag hade tidigare planterat frön från vanliga cocktailtomater i krukor och de små plantorna sattes sedan ut i landet...


Jo, tomatplantorna finns planterade uppe till höger i det lilla landet, fast man knappt ser dem...


Och så här ser de små plantorna ut nu... Det har också dykt upp små blommor på dem, så roligt! Nu var vi lite sent ute med att plantera i år, så vi kommer förmodligen inte att hinna få varken tomat eller paprika, som också växt rejält, men ändå så roligt att se att vi har lyckats få grönsakerna att trivas i det lilla landet.


Den här typen av miniland kan jag verkligen rekommendera, till den som vill prova på att odla i liten skala. En pallkrage, duk att lägga i botten (fantastiskt att slippa rensa ogräs), jord och ett skyddande nät (om man som vi bor på en tomt som gärna besöks av bland annat rådjur och harar) är allt som behövs för att man ska kunna njuta av till exempel sallad och jordgubbar under sommaren. Ja, och så något att plantera så klart.. Frön eller något från mataffären, min sallad var från början en vanlig kruksallad som sattes i jord.

I vår almanacka står det "Pyssel" på lördag och söndag. Då är det tänkt att vi ska testa att gjuta i betong. Så just nu funderar vi mycket på vad som kan vara lämpliga formar att gjuta i och vad vi ska göra för spännande saker. Dela gärna med er om ni har tips! Hoppas jag kan återkomma med bilder efter helgen.

Tack snälla för era rara kommentarer, så roligt att ni tittar in och skriver ett par rader! Hoppas ni får en solig, härlig torsdag!

6 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Ja det vill jag testa.. För länge sedan hade jag ett grönsaksland men det var bara att rensa och det gillar jag inte...
Gjuta i bertong låter skoj !
Kraam
Sanne

Emma sa...

Men oj, vilket resultat! Det måste jag prova till nästa år, det blir att köpa många askar coctailtomater, hihi! =)

Kram kram ♥

I MIN VITA VÄRLD sa...

Låter underbart med både grönsaker och pysselhelg! Måste provas, har tomater ute men de är för sorgliga... Ha en fin helg och god "pysseltur"...;) Kramar Anetthe

Mycket annat & lite betong sa...

Hej!
Jag hittade din blogg hos Systrarna Karlsson. Så mycket roligt du visar! Jag odlar också i pallkragar. Visst är det bra!
Hos mig kan du i alla fall se olämpliga betongformar...

Lycka till med gjutningen!
Agneta

Änglar & Hjärtan sa...

betonggjutning är nog roligt! Har aldrig testat...

Roligt att det växt så bra i ert lilla land... undrar om det går att göra ett minigrönsaksland på en balkong :) En ganska stor balkong! Ska nog testa näst år, dock inte i pallkrage ;)

kram Alexandra

katha´s kortmakeri sa...

Hejsan!
Stort tack för att du delar med dig av dina fina tips. Här ska samlas frön...om man hittar:)
Ett luffar schak i betong har vi haft stor glädje av i sommar på altanen.

Kram
Katha