måndag 25 februari 2013

Helgens fynd...

I helgen var vi iväg på en liten utflykt och besökte bland annat Skene Järn som är en alldeles fantastisk järnaffär. Här finns allt man kan tänka sig finna i en järnhandel, men också en stor avdelning med vacker inredning, fina kläder och smycken. En järnhandel väl värt ett besök!
Därifrån åkte vi vidare till Hyssna och vackra butiken Blommigt och Prickigt som också bjöd på smycken, kläder och härlig inredning och i hela tre våningar. Här gick vi omkring länge och passade också på att ta en riktigt god fika i det lilla mysiga caféet precis bredvid butiken.

Väl på väg hem igen såg vi en antikaffär utmed vägen. Vi stannade till och vi hade tur, den var öppen! Resan i butiken startade i en fin liten farstu som ledde vidare in till nästa rum, och till nästa rum och till nästa rum... Vi hittade en riktigt stor och välfylld antikaffär i Hyssna och här fanns verkligen massor av saker man ville ta med sig hem. Möbler, böcker, gamla redskap, porslin, lampor, ja, det allra mesta man kan vilja hitta i en riktigt härlig antikaffär, och med bra priser.
Som vanligt när jag är på utflykt är jag dålig på att få upp kameran för att fotografera, men jag har lagt alla dessa platser under fliken Guldkorn så att ni kan hitta dit om ni är på utflykt i de trakterna.


Ännu en glasburk fick flytta med hem till torpet (jag kan inte få för många), och några vackra nysilverbestick.


Besticken har jag tänkt använda till lite pyssel framöver. Tycker de är så vackert mönstrade och ingen av dem lik den andra.


Hittade också någon typ av sil, kanske vet ni vad den använts till? Den här kommer förmodligen användas till att ha blommor i, eller så kommer den vändas upp och ner...


Jag funderade nämligen på om denna sil kunde bli en lite rolig taklampa. Gillar verkligen att hitta nya användningsområden för gamla saker och den här skulle nog passa bra i lilla köket.


De lovar varmare temperaturer till veckan och det låter fantastiskt bra tycker jag!
Önskar er en härlig start på denna nya vecka med förhoppning om en glimt av våren =) Må så gott!

10 kommentarer:

Änglarum sa...

Godmorgon! Vilken mysig tur till små mysiga butiker! Den lilla silen var söt!! Har aldrig sett någon sådan förut.lampa låter som en kul idé... Visa gärna sen om du gör en :) ha en fin start på veckan kram Jessica

Annes vita rum sa...

Godmorgon! Roligt att du vill vara med på min utlottning! Vilken helg,så många mysiga butiker du fick besöka.. Och silen,nej har ingen aning:) Ha en bra måndag..kram

Huset nummer tio sa...

Åååå så roligt med nya vackra loppis-prylar;) Glasburkar kan man absolut inte få för många av och silen tror jag passar ypperligt som lampa.

Önskar dig en strålande inledning på denna vecka
Kram
Annie

Härliga Livet sa...

Så fina saker du fyndat. Kul när man bara hittar sådana mysiga ställen.
tanken att göra en lampa av den där saken vad det nu är, en toppen ide tycke ju jag då. Ska bli kul och se vad du finner =)
Kram Pernilla

Marie maräng sa...

Oj... ni verkar ha haft en riktigt mysig helg med många fina besök i diverse butiker ;)

Fina fynd... älskar alla typer av glasburkar och flaskor :)

Önskar dig en fin start på veckan!
Kram Marie

Huset på Backavägen sa...

Finfina fynd du har gjort! Det är för roligt att hitta såna där guldkornsställen! Ha en bra måndag!
Kram Anki

House and Garden by Bia sa...

Härlig utflykt du har gjort...fina "grejer" också...en sån sil har jag också...jag hittade den på torpet...som vi har ärvt...vet ej vad den använts till, men den låg vid en mjölk tunna som man fraktade mjölk i förr i tiden ? Jag har haft blommor i min...men lampa var ju en fin idé!
Ha en fin kväll vännen!
Kram bia

VisaLiza sa...

Alltid mysigt med lite utflykt. Gillar glasburken du hittat. Det är verkligen något särskilt med gamla glaskonserver. Liza

Anonym sa...

Det är nog en gammal mjölksil skulle jag tro.

Rosa i huset i vitt sa...

lampa låter jättebra...och gillar glasburken
kram Rosa