söndag 25 augusti 2013

Byggprojekt nummer två får flytta in...

Tack för era härliga kommentarer! Tålamod skulle jag verkligen behöva lite påfyllning av emellanåt. Jag kan vara väldigt tålmodig när jag är mitt inne i pyssel eller projekt, men när jag ska vänta på något...nej, då verkar jag inte ha så mycket av den varan. =) Men väntan (som kändes väldigt lång...) är nu över, och vårt byggprojekt nummer två är nu klart, färgen har torkat och det fick flytta in.


Den här gången fick jag en hel del hjälp av mannen som hjälpt till att såga, borra, skruva, hyvla och komma med bra idéer om hur problem på vägen kunde lösas. Vi har försökt återanvända sparat material och använt brädor som fanns i vår lada och vi har även till detta projekt fått material av vänner som sparat. Vissa delar fick vi dock köpa, bland annat handtagen. Ja, men vad är det då vi har byggt för något? Jo, något jag har önskat väldigt länge.

Jag måste säga att jag faktiskt är en vän av tekniken, och visst gillar jag att kunna titta på bra filmer och på serier med bra bra ljud och bild. Men nu tillverkas inte tekniken med riktigt den design som jag skulle vilja ha på dem, så för min del får gärna alla svarta prylar med kablar vara gömda när de inte används. Vi byggde oss ett tv-skåp.


Även när det gäller detta projekt kunde nog vissa saker gjorts annorlunda och spikrakt är det inte, men jag måste säga att jag är nöjd med resultatet. Brädorna som återanvändes var i flera fall ohyvlade och det gjorde att skåpet inte är helt slätt, utan ser lite "rått" ut, vilket jag verkligen gillar. En sockel längst ner på skåpet gömmer hjul som gör att vi lätt kan flytta på skåpet när det är dags för städning eller ommöblering. En loppad krok håller dörrarna på plats när skåpet är stängt.


Skåpet är ganska stort, så här finns plats för både tv, dvd, spel och filmer.


Skåpet är lite större än vår tidigare tv-bänk och bytet har gjort att det blivit ommöblering i vardagsrummet, så här har vi att göra ett tag till.. =) Men det är ju också riktigt roligt att få pyssla med saker som ska stå ovanpå och runt skåpet. För tillfället har en del loppade prylar fått flytta dit, bland annat en trälåda och en nyloppad lampa.


Några böcker som vi haft sedan tidigare får bära en ljusstake.

Och så måste det bunkras upp med ljus inför höst och vinter, och här är de nära till hands om det behövs lite extra ljus under mörka kvällar.


Idag får vi fortsätta att göra i ordning i vardagsrummet, och vissa saker har också fått flytta vidare till andra rum, vilket gör att det krävs lite ommöblering där också. Och med risk för att jag upprepar mig, så kan det hända att det blir lite målning också. =)

Hur som helst så tror jag att det blir en riktigt fin dag, solen skiner in genom fönstret och sommaren är här idag också. Hoppas ni har lika soligt och fint hos er och att ni får en fantastisk söndag!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Helt otroligt!!!
Ni är så duktiga!!!
Kramiz
Mamz

MirEll sa...

Gud så snyggt och så praktiskt att kunna gömma alla fula teknikprylar i något vackert. Ni är otroliga. =)

lotta sa...

Kul när det blir både åraktiskt och snyggt! Bra jobbat! Kram Lotta

Anonym sa...

Woow det blev ju jättebra vad ni är
duktiga/kram Lena

Anonym sa...

Så underbart fint skåpet blev, perfekt att gömma en massa saker i.
Kram Birgitta

Gerdis sa...

Skåpet är ursnyggt! Precis vad jag också skulle vilja ha men maken och jag är inte alls överens om att teknikprylarna är fula :(

Anna sa...

Det där var VERKLIGEN snyggt!! Och så kul att ha gjort det själv av material som bara fanns där! Toppen!
Kram Anna

Tinis vita hem sa...

Tv-skåpet blev jättefint! Fiffigt med hjul under :) Vackert har du oxå pyntat på skåpet :))
Ha en fin ny vecka!
kram Tini

Choices By Annie sa...

Vilket vackert skåp och så smart. Här gillas inte heller synlig teknik så ett tv skåp ska nog allt skrivas upp på "önske" listan.

Ha en härlig avslutning på helgen
Kram
Annie

Marie maräng sa...

Snyggt och fiffigt måste jag säga! Ni är verkligen duktiga och kloka.

Önskar dig en fin start på veckan!
Kram Marie

idémakeriet sa...

Skåpet blev toppenfint!
Ja allt det svart med kablar gömmar jag också gärna i skåp med dörrar:)
Ni kan vara stolta över resultatet!
Kram Gerda