tisdag 16 december 2014

Julgodis...

För mig är glögg verkligen julgodis... Och Blossas klassiker är självklart en favorit, men jag provar gärna lite olika smaker också. I år har det bland annat provats Pepparkaksglögg och Fikon & Portvin. Goda båda två, men ingen av dem slår favoriten Chili & Choklad.


Jag har också hört att det ska finnas glögg som smakar Hallonlakritsskalle, ni vet, de där godisarna i rosa och svart. Har inte lyckats hitta den ännu, men skulle gärna prova. Har också hört att Per Morbergs glögg ska vara god, och dessutom har jag sett att det finns smaker som Mint & choklad och Tiramisu, låter fantastiskt gott! Och Blossas årsglögg har ju i år smak av lavendel, det låter riktigt spännande!


Frågan är nu om man får lov att dricka glögg även efter jul, för hur ska man annars hinna prova alla goda glöggsmaker? =) Har ni någon favorit sedan länge, eller har ni kanske hittat en ny favorit för i år?

7 kommentarer:

choicesbyannie sa...

Nä här är det traditionell glögg som gäller. Kanske är jag lite gammalmodig men just den vanliga julglöggen är den jag tycker mest om. Fast egentligen när jag tänker efter kan jag inte säga så mycket om alla de där smak glöggarna för jag har egentligen aldrig smakat någon av dem;) Kanske helt enkelt får ändra på den saken i jul och köpa hem någon ny smak;)

Fin dag till dig
Kram
Annie

House and Garden by Bia sa...

Mycket tips där, hihi....vi har bara druckit två sorters glögg hittills , mannen gillar bäst den vanliga Blossa, men jag gillar Goderafton glögg, den röda...den vita har jag inte smakat.
Kram bia

Huset på Backavägen sa...

Mmmm, glögg är gott! Klart man måste hinna provsmaka alla man vill, hehe
Kram Anki

Anna sa...

Vilka spännande saker du nämner!
Jag hittade lite småflaskor med glögg i barskåpet som blivit kvar sedan förra julen.
Än så länge har vi provat vanilj (vinnaren! och tranbär (god den med).
Kvar har vi konjak och whiskyglögg. Spännande!
Kram Anna

Anonym sa...

Har testat Per Morbergs glögg, den får verkligen godkänt... väldigt god.
Kram Birgitta

No34 sa...

Traditionell glögg, men whiskey- och konjaksglögg är inte dumt det heller!
Önskar Dig en fin 4:e advent, kram Kate

Marie maräng sa...

Oj... så många sorter!
Jag måste erkänna att jag är traditionell när det gäller glögg. Jag hade inte en aning om det det fanns så många olika smaker.

Önskar dig en fin 4:e advent och en riktigt GOD JUL!

Kram Marie