måndag 20 oktober 2014

Den är äntligen klar...

En hel del tid den här sommaren, och hösten, har spenderats precis utanför dörren, med att bygga altan och en ny farstu. Nu är den äntligen färdig, tack vare många timmars slit och mycket bra hjälp från en god vän som hjälpt till med planering och bygge. Nåja, riktigt klart är det inte, hängrännor ska upp också, och så ska vi ju måla så klart, men eftersom virket är impregnerat får vi vänta med det till nästa år. Och sedan återstår ju det roligaste förstås...piffet! Nu var det ju inte helt gratis att bygga upp altan och farstu, så det får bli budgetpiff, men annan ytterbelysning och lite blommor får det nog bli iallafall...


Till höger ser ni den gamla trappan vi hade framför entredörren tidigare, några stenblock staplade ovanpå varandra, så det är verkligen skillnad nu. Den nya farstun är nästan likadan som den gamla, men på den här har vi också gjort en liten grind. Toppen att ha på sommaren för att slippa springa nerför trappen när man ska bära ut saker på altanen och lika bra på vintern när den står emot en del av snön som vill virvla in i farstun.


Altanen ser heller inte så spännande ut nu när sommarmöblerna tagit bort. Hur gör ni för att snygga till altanen eller uteplatsen under vintern när möblerna plockats undan? Ser väldigt tomt ut för tillfället och jag skulle gärna ha någon typ av vintermöbler eller liknande, men samtidigt kommer vi ju inte tillbringa tid med att sitta där när snön faller utanför, så något vidare praktiskt skulle det ju inte vara. Kanske kommer det upp en gran där till vintern istället...vem vet? =)
Såhär såg vår andra farstu ut i somras, och jag ser redan fram emot våren då vi får flytta ut igen och pyssla om...


Men nu är det dags för en tur till jobbet, för plötsligt är det måndag igen! En ny härlig höstvecka är på gång, och jag hoppas att det blir en spännande, händelserik och pysslig vecka!

Må så gott och tack för att ni tittade in i mitt hörn av blogglandet!

6 kommentarer:

choicesbyannie sa...

Så fantastiskt fint ni har det. Förstår att det måste vara en skillnad;) Så härligt att ha tak över huvudet vid dörren och skönt att ha någonstans att sitta när det regnar.

Här hoppas vi på en altan nästa år och då står även en rejäl bänk på önskelistan en bänk jag tänkt ska få stå ute hela året och på vintern blir perfekt att pynta på. Men det är nästa år det, långt kvar tills dess;)

Fin måndag på dig.
Kram
ANnie

Ekenäsliv sa...

Blev ju superfint!!!!
Visst är det svårt att "möblera" för höst och vinter. Kanske kan ni bygga nån eller två bänkar som kan stå ute åter runt, lite ruffiga där du kan ställa nån lykta och kruka på och nedanför?
Nån stege kan man ju med bygga av smala stammar som man kan ha nån ljusslinga på, armeringsjärn har jag med sett att den del använt, riktigt snyggt:)
Lycka till med piffandet och ha en bra vecka!
Kram Anna

House and Garden by Bia sa...

Åhh så fint det blev...vad mysigt ni verkar ha där ni bor ;))
Här behövs fixas ute också...det behöver grusas på framsidan vid bron och infarten till huset...men det hänger på guben, haha...
Kram på dej
Bia

Huset på Backavägen sa...

Ååhh vad härligt med en riktig farstukvist och altan. Jag saknar bägge. Men förhoppningsvis i sommar blir det altanbygge och därefter någon gång en farstu. Vilken härlig resa ni ser ut att ha haft, skulle själv vilja resa till något varmare nu. Må så gott!
Kram Anki

Änglarum sa...

Hej hej! ser jätte fint ut! ibland tar saker o ting sin tid...dessto roligare när det blir färdigt! Ha en fin fortsättning på veckan< kram Jessica

Annes vita rum sa...

Visst är det en härlig känsla när något blir klart,och så fint sen!
Ha de gott och tack för titten hos mig! kramizar