torsdag 30 maj 2013

Att plocka in våren...

Min stege som står vid trappen till övervåningen (enda stället där det är tillräckligt högt i tak) har under vintern varit dekorerad med bland annat skridskor och stavar. (Här kan ni se hur det såg ut). Nu har vinterprylarna blivit lagda i förrådet för det är ju sedan länge dags att släppa in våren. Egentligen hade jag en helt annan plan för hur min stege skulle se ut under våren när jag igår fick för mig att jag skulle dekorera den.


Igår var jag runt en sväng i trädgården efter jobbet och kunde konstatera att äppleträdet snart skulle blomma. Jag antog att det var några dagar bort, men igår när jag tog en ny runda i trädgården fick jag se att blommorna redan slagit ut...


Så igår kväll tillverkades de enklaste av vaser till äppelblommorna, med hjälp av ett par glasburkar och lite ståltråd, och de fick sedan hänga just på min stege.


Har funderat på att tillverka de här enkla glasvaserna förut för att ha till andra blommor eller att ha som ljusstakar och igår såg jag något liknande i ett skyltfönster i stan och plockade med mig idén hem till mina kvistar. Vaserna kan ju också hängas som lyktor ute i ett träd för att skapa en härlig känsla i trädgården.


Ett litet kort fick också hänga på stegen och även det fick en liten kvist som dekoration.


Kan tycka att det kanske blev lite väl blommigt på stegen, men jag gissar att kvistarna inte kommer att stå sig så länge och äppelträdet har nog dessvärre snart blommat över, så det gäller att passa på.. =)


Tack för alla härliga kommentarer ni lämnar hos mig, är så glad för att ni tar er tid att lämna några rader när ni tittar in. Jag är så tacksam för alla vänliga ord och fina tips och idéer ni ger mig!
En solig majtorsdag önskas alla er!

5 kommentarer:

No34 sa...

Vad läckert med stegen och äppelkvistarna, superfint!
Va härligt att vedspisen fått lite sommarsemester...;)
Torsdagskram från Kate

House and Garden by Bia sa...

Oj så fint det blev...härligt!!
Såg också att äpelblommorna slagit ut jättemycket på ett dygn...jag tog kort igår och i dag står dom i full blom...så himla vackert!!!
Ute har vi 24 grader nu och solen skiner...går nästan inte att sitta i solen ;))
Ha en fin kväll!
Kramisar bia

VisaLiza sa...

Verkligen fint! Roligt att förändra stegen efter årstiderna. Liza

Rosa i huset i vitt sa...

Ljuvlig den blev din stege...riktig sommarstege
ha en trevlig helg
kram Rosa

Marie maräng sa...

Så fint det blev... stegen är jätteläcker!

Trevlig helg!
Kram Marie