lördag 18 maj 2013

Fantastisk pingsthelg...!

När jag åkte hem från jobbet igår visade temperaturmätaren 27 grader! Underbart väder och jag satte mig i solen med ryggen mot ladan och läste ut en bok och sedan vattnades det lite blommor. Ville verkligen inte gå in! =) Idag verkar vi än så länge få samma härliga väder och jag tittar in för att önska er alla en härlig pingsthelg innan jag ger mig ut i solen igen.


Pingstliljorna blommar fint nu, men några påskliljor har jag ännu inte sett till. Det verkar som om den långa vintern skapat lite oordning i trädgården och den verkar tyvärr ha förstört en del också. Vår rhododendron ser väldigt ledsen ut, mina lavendel vill inte alls bli gröna och ett par rosenbuskar verkar ha strukit med också. Får nog ge upp dem snart men jag avvaktar ett tag till för jag vill ju absolut inte ta bort dem om det skulle vara så att det dyker upp ett litet grönt blad.

Jag har istället pysslat vidare med stenpartiet och senaste tillskottet är en Mossflox (Phlox subulata) som kallas Candy Stripes. Hoppas att den ska trivas här. Jag tar gärna emot tips om fina stenpartiväxter att plantera. Det finns fortfarande mycket yta att använda och det är alltid roligt att få läsa om era favoriter. =)


Den här dagen ska förhoppningsvis tillbringas i solen och jag gissar att det blir med målarpensel i handen så att vi får färdigt våra utemöbler innan säsongen är slut =)
Önskar alla er som tittar in en fantastisk pingsthelg!

10 kommentarer:

Gamla Posthuset sa...

Visst är det ljuvligt att värmen äntligen har kommit! :)

Önskar dig en fin pingst!
Kramen
Ina

Gamla Posthuset sa...

Visst är det ljuvligt att värmen äntligen har kommit! :)

Önskar dig en fin pingst!
Kramen
Ina

House and Garden by Bia sa...

Idag har vi haft varmt...tyvärr ska det bli sämre...men så är det ju i Sverige....aldrig har vi varmt nån längre tid....
Vår Rhododendron har klarat sej bra;)
Hoppas kvällen blir bra...nu ska jag se på Mello....
Ha det gott min vän!
Kram

Gardenhouse sa...

Tack för titten i din trädgård =)
Så fint soligt och mysigt, samma goa väder har vi också haft. Däremot har jag inte haft tid att vara i trädgården...

Önskar en lika härlig söndag,
Sussi

VisaLiza sa...

Visst är det helt ljuvligt väder vi har :) Vintern har gått hårt åt trädgården i Hult också och alla våra rosor i rosenträdgården tycks ha dött. Pratade med vår plantskola här hemma som sa att vi skulle avvakta ett par veckor till eftersom chansen är stor att det kan komma rotskott, Liza

Huset nummer tio sa...

Visst är det tråkigt att vintern förstört så mycket. Här har halva pilen dött, flädern fått en rejäl omgång, lavendeln är troligen stendöd och häcken ska vi inte ens tala om. Men men så blir det väl ibland bara att rensa och röja och hoppas att de nya blommorna klarar nästa vinter.

Önskar dig en ljuvlig dag idag
Kram
Annie

Anonym sa...

Ljuvligt när värmen har kommit, fast just nu så regnar det. Här är det en del blommor och buskar som inte har klarat vinter.
Kram Birgitta

idémakeriet sa...

Visst är det bara underbart nu att vara ute.
Idag har det regnat hemma hos oss men jag är inte ledsen för det.
Mina små plantor som jag nyss har planterat mår bara bra när de får lite regn på sig.
Så fin den söta mossfloxen är.
Hoppas att den trivs hos dig och att den komer att ger dig många blommor som du kan njuta av.
Ha en skön kväll.
Kram Gerda

Rosa i huset i vitt sa...

Härligt med värme efter den långa vintern....ser här med att växter tagit stryk av vintern
kram Rosa

Änglarum sa...

Hej Petra!hoppas du haft en fin Pingst helg!i går hade vi ett underbart väder,men i dag har det regnat nästan hela dagen..vi tog en tur i går till Gränna o jisses vad det är grönt överallt!!så fint <3 ha en fin start på den nya veckan..kram Jessica