tisdag 7 maj 2013

Resultatet av trevliga loppisbesök...

Det blev ju besök på flera loppisar i helgen som var, och fynden var inte så många, men vi hade lite tur. Vi hittade bland annat en ny lampa. Det är en enkel fotogenlampa som passade fint här hemma i köket.


Det lilla bordet med symaskinsben fick flytta till köket för att lampan skulle ha en bra plats att stå på. Tyvärr fanns ingen veke till lampan, men jag hoppades att vi skulle kunna få tag på det för att göra lampan komplett.


Dagen efter besökte vi en loppis med flera utställare där ladugårdsdörrar stod öppna och bjöd in till ett härligt äventyr bland gamla fina saker. Där fanns också överblivna delar till fotogenlampor och vi hittade ett fäste med veke som vi kunde använda till vår lampa!


På samma loppis hittade vi också ett gammalt handtag som ska användas till vår "nygamla" sovrumsdörr, en gammal ladugårdsdörr som vi hittade i vår egen lada.


På en annan loppis gjordes ytterligare några små fynd, en kork (heter det så?) till en karaff och ett par små träskedar.


Träskedarna verkar vara nytillverkade och passar perfekt till våra små burkar med salt och socker...


Ytterligare ett fynd följde med hem, men det fyndet får ta plats i ett annat inlägg. Måste säga att jag är väldigt nöjd med fynden från helgen och det var verkligen roligt att få åka ut på loppistur igen! Jag såg dessutom att en av mina favoritloppisar har öppnat för säsongen. Nu hann vi inte dit den här helgen, men jag vet vad jag kan göra nästa helg om det blir en stund över.. =)

Här fortsätter solen att skina och temperaturen stiger för varje dag, det är bara att passa på att njuta av den härliga våren!
Tack för att ni tittade in, jag hoppas vi ses snart igen!

7 kommentarer:

No34 sa...

Jisses, så mycket loppisfynd! Underbar fotogenlampa, och vilken lycka att hitta en veke till den!
Liknande träsked har jag i min kaffeburk, och det sitter en underbar arom i den nu som aldrig kommer försvinna...;)
Önskar Dig en härlig tisdag i solens sken, kram Kate

Huset nummer tio sa...

Åååå så många vackra fynd. Fotogenlampan var jättevacker. Delar till fotogenlampor hittar du på antikaffären i Dalsjöfors, (där vi köpte vår) väl värt ett besök;)

Mmmm även här hoppas på ett besök på din favoritloppis i helgen (förmodar att du menar boanäs) ska bli roligt;)

Önskar dig en härlig dag med massvis av sol
Kram
Annie

Huset på Backavägen sa...

Det var verkligen fina fynd! Roligt när man hittar så fina saker.
Kram Anki

Rosa i huset i vitt sa...

Så många fina loppisfynd du har gjort,lampan var mysig
kram Rosa

Vardag och flärd sa...

Så roligt det måste vara att ha så många loppisar att åka till! Och vilka fina fynd, förstår att du är riktigt nöjd. Mysigt med fotogenlampann i köket och det finns nya vekar att köpa så du kan använda den mycket.
Ha det fint!
Kram Eva

Gunillasljusglimtar sa...

Åh va mycket fint du hittat:)) ha en fin vecka...kram Gunilla ♡

Änglarum sa...

Hej! härliga fynd o så söta små trä skedar /skopor.äntligen lite vår! solen har skinit i kapp i dag :) ha det så gott! kram kram Jessica