söndag 13 maj 2012

Tålamod...

Härlig söndag idag! Solen skiner och det är ganska varmt, så har det inte sett ut här tidigare under veckan. Det har varit både regnigt och blåsigt, men nu är solen tillbaka! =)

Fick idén om att så ärtor i äggkartong av Gerda med fina bloggen Idémakeriet. Väldigt smidigt och ärtor växer väldigt fort, så det ger snabbt resultat. Ibland blir jag lite för ivrig och i förra veckan visade det sig genom att jag planterade ut ärtorna jag har försått. Natten efter det var det frost, därefter har det regnat i tre dagar och dessutom blåst storm... Idag är det då äntligen sol igen och jag hoppas att de återhämtar sig och kan börja växa ordentligt i lilla grönsakslandet. Hade kanske varit bättre att väntat lite med att plantera ut dem...tålamod... =)Nu hoppas jag ändå att vi kommit så långt in i maj att vi inte får fler frostnätter, för här står fler saker på tur att sättas ut i landet. Mina tomater vill nog ha lite mer plats att växa på nu, men frågan är om jag vågar sätta ut dem... Har också funderat på att odla morötter, men med mitt tålamod kommer jag väl dra upp så många för att titta om de är färdiga att inga av dem kommer hinna växa färdigt.. =) Jag måste helt enkelt bli bättre på att vänta! =)I veckan som gick har jag också hunnit skaffa lite nya gardiner och gjort några fler fynd på loppisar häromkring. De dyker säkert upp här när jag fått fota lite. Om ni undrar vart almanackan tog vägen, så finns den nu som egen sida och ni hittar länken uppe till vänster under headern. Flyttade den dit så att den får lite mer plats. Tack för tipsen om loppisar!

Hoppas ni har sol hos er också och att ni får en härlig söndag! Här blir det nog en del trädgårdspyssel. Plantera eller inte plantera... =)

15 kommentarer:

Gunillasljusglimtar sa...

Hej på dej du! Hahaha,ja så kan det va man har för BRÅTTOM..Är allt lite likadan,så får man lida för det i andre "ännen" sen:)) Ha en bra dag,jag pyser till jobbet nu! Kramis Gunilla

Anna sa...

Jag har inte sått i grönsakslandet än...Det har ju varit så kallt!! Men nu är det ju mitten av maj, så det kanske får bli dagens projekt. Med fiberduk över blir det nog bra.
Kram Anna

VITT & VINTAGE sa...

Visst är det härligt att solen kommit till oss igen??
Känner igen mig med bristen på tålamod...jag är precis likadan, vill att allt ska växa fort och springer där och pillar och petar...och förstör på kuppen...;) hihi.
Ha en jättehärlig söndag!!
Kramar Anetthe

Rosa i huset i vitt sa...

Har också dåligt tålamod...vill att allting ska ske snabbt.
Ha en trevlig kväll

Kram Rosa

Mormors gård sa...

Hej!!
Här njuter vi också för fullt av att påta i trädgården. Du är nog inte den enda med dåligt tålamod... hos oss är det ju mannen som i år för första gången har sått en hel del till trädgårdslandet. Var och varannan dag gräver han upp sina frön från krukorna för att se om de börjat gro* fniss ;)
Kan nog vara bra att vänta ännu lite med att så ute, än kan det bli kalla nätter.
Kram, Jessica

Vita Falkens Lantliv sa...

Hmm här är en till med dåligt tålamod;) Så bra med din almanacka, kan ju jag kolla och kanske få tummen ur och åka på lite loppisar du tipsar om :)


Kram Susanne

underbarahem sa...

Här har det varit sol, en underbar dag... trädgårdsarbete nästan hela dagen.

Kram Birgitta

Änglarum sa...

Hej! ja i bland är man för ivrig!! hoppas de repar sig.Underbart med lite sol,även om den skulle bli kortvarig!ha en fin vecka ♥ kram Jessica

Nyanser av vitt sa...

Hm...du kanske liksom jag är född utan tålamod :O)
Kram Agneta

kathas kortmakeri sa...

Ja tålamod är inte gott men små fina ärtskott är super gott!
Å då slipper man vänta...
Ha en fin kväll.
Kram Katha

Systrarna Karlsson sa...

Även här kan tålamod vara en bristvara men oj vad roligt det är att odla, här ska både morötter och annat i jorden i veckan.

Önskar dig en skön start på veckan
Kram

Viola sa...

Visst är hon en inspirationskänsla vår skånska bloggerska :) ha en fin dag, kram

Lilla Källängen sa...

Ja så i äggkartong var en bra idé! Har inte sått någonting i år än..vet inte om det är försent att börja nu heller, även om jag tycker om trädgårdsarbete så är jag inte så bra på det ;-)
Kram Anneli

idémakeriet sa...

Härligt med lite små plantor som väntar att komma ut.
Kul att du också provade att så i äggskål:)
Hihi jag känner igen det där med tålamod, jag skulle också ryka upp morötterna titt och tätt för att kolla.
Ja vi får hoppas att de frostnätterna stannar någon annanstans.
Kram Gerda

veronicasvita sa...

Underbara du! Du är så pysslig!!
Vackra bilder har du dessutom!! Jag får nog skärpa till mig med mina suddiga mobilbilder ;-)
Kram kram Veronica