måndag 17 oktober 2011

Jasmin...

Vilken härlig söndag det blev igår, hann med att göra en hel del här hemma, men det blev också en tur till blomsteraffären och en lång kväll framför datorn i bloggvärlden och med lite nätshopping.. =)

I våras köpte jag en jasmin och fick då veta att man till sommaren också kunde ha dem ute, där trivdes de. Jojo, tänkte jag, vi får väl se om den klarar sig fram till sommaren. Jag tillhör tyvärr inte dem som fått gröna fingrar.. Men det här var nog en lättskött blomma, för den har verkligen växt och verkar trivas bra vart den än blir placerad. I somras fick den en spalje att klättra på men den räckte inte långt. Sämre med blomningen dock, men det kanske ändrar sig.


Nu har den såklart fått flytta in igen och jag hoppas det inte blir för kallt för den där den står nu. Får också ta och pyssla om den en dag för att få lite form på den, just nu är den ju riktigt bångstyrig och växer sig fast i allt den kommer åt utmed väggen.


På det lilla bordet finns också mina favoriter, så att jag lätt når dem. Älskar att bläddra i tidningarna om och om igen, det finns alltid så vackra bilder att njuta av och fina pysseltips.


Några ljusstakar och en loppad trälåda får också plats här. Det går åt mycket ljus här i torpet nu..så mysigt med tända ljus under de mörka höstkvällarna. Vet inte riktigt vad jag ska ha den lilla lådan till ännu, så just nu får den ha hand om några av mina sytillbehör, lite tråd och spets.


Det var allt från lilla mig idag, nu är det dags att åka till jobbet. Tack för att ni tittade in, hoppas ni får en bra dag!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det roligt när växter och blommor överraskande nog överlever!

Vilken mysig hörna du har!

Kram Annica - Vårt lilla bo

kathas kortmakeri sa...

Åh så fint du har det och mysigt är det att få tända fina ljus som lyser i höstmörkret.
Nog har du grönafingrar allt.....

Kram
Katha

Systrarna Karlsson sa...

Ett bord helt i min smak;) Ska bli kul och se vad du fyndat för mysigheter på nätet, du lyckas alltid hitta så fina saker;)

Önskar dig en ljuvlig måndag
Annie

Vintage House sa...

Hej
härliga bilder
kul att den överlevde jag har heller inte gröna fingrar men har en murgröna som är gigantisk...
kul att du hittade till mig och tack för dina söta ord...
kram
sandra

vi i villa ville kulla sa...

Alltid lika kul när blommorna överlever!!!Har inga gröna fingrar heller men ibland så har jag tur!!Mysigt med en massa tända ljus...
Ha en bra dag!
Kramkram Lotta

Gunillasljusglimtar sa...

Jaa du har det så fint så! Va kul att den överlevde,aldrig för sent att få gröna fingrar förstår damen,hihihi...Ha det riktigt gott i veckan Kramis Gunilla

Gardenhouse sa...

Jasmine så fin den är! Jag tycker inte alls den verkar bång styrig utan bara fin ;)
Luktar hela den, eller måste du vänta på blomningen?
Kram Sussi

Änglarum sa...

Hejsan! fina bilder hos dig vännen..låter som du har haft en fin helg! hoppas veckan fortsätter så..kramiz Jessica

Vita Falkens Lantliv sa...

Hej!

Oj den ser ju riktigt grön och fin ut:) Tror nog du har lite gröna fingrar trots allt;)

Kram Susanne

Anna sa...

Lycka till med din Jasmin! Jag flyttade ju in olivträden för några veclor sedan, men de verkar ha dött...bladen är helt torra...
Kram Anna

EnSpruckenRosaTekopp sa...

Hej.. Vilken fin jasmin! Å jag gillar ditt bord oxå :) Ett sådant finns på min önskelista ;)
Kram Tilda

Änglar & Hjärtan sa...

Så fin! Jag har inte heller gröna fingrar, alla växter och blommor bara dör för mig! Mannen gör ett desperat försök att rädda dem och vattnar ihjäl dem istället. Haha! Vi lever med mottot: "äsch, vi köper nya"

Du bjuder på så stämmningsfulla bilder, ser så lugnt och skönt ut på något sätt! Underbart med massa levande ljus! Tycker att vi tänder färre ljus nu i lägenheten än när vi bodde i vårt hus... det måste jag ändra på!

Ha en underbar kväll! Kram Alexandra