onsdag 12 oktober 2011

Höstblommor...

De flesta pelargoner har nu fått flytta till vintervila, men jag har några stycken kvar inne som fortfarande blommar för fullt, och det är jag ju så tacksam för! =) Vet inte om det beror på att jag är lite för dålig på att pyssla om dem ibland, eller om våra missar är uppe och klättrar i fönstren när vi inte ser, men ibland böjer sig blomstänglarna fast blommorna inte ännu har vissnat. Har kommit på att blommorna klarar sig väldigt länge om man då tar av dem och sätter dem i en liten vas. Älskar den ljusrosa tonen på denna favoritpelargon... Den söta ljusdekorationen har jag fått i present av en god vän.


Tycker inte att det är dags för vinterblommor ännu, så fram tills dess får försöker jag hitta andra små fina blommor som ersättare för pellisarna. Häromdagen var mamma och hälsade på och hade med sig den sötaste cyklamen i en liten rosmönstrad hink, så fin!


Har inte sett den här sorten förut, lite speciella, nästan lite frasiga blad på denna, jag gillar! Hmm...lite dålig fokus på den där bilden.. Måste bli bättre på att komma ihåg att fota på dagarna, när det är ljust..


Det har också inhandlats en del hjärtan på tråd och plättar i luften såklart, tacksamma att dekorera med och med härlig grön färg. Peperomian är en annan favorit som jag tycker har så härliga blad. En har fått ta plats ute i hallen. Vilka är era höstfavoriter?


Har haft lite trubbel med bloggen det sista, den vill inte riktigt uppdatera sig, och jag har fått höra att det är problem med att kommentera. Lite typiskt precis nu, då jag fick för mig att ha en liten utlottning. Jag hoppas att det rättar till sig, men vill ni vara med i lilla utlottningen men har problem med att lägga in kommentarer, går det bra att maila mig också. Mailadressen hittar ni i högerspalten på bloggen.

Önskar alla som tittar in en härlig dag!

5 kommentarer:

Gunillasljusglimtar sa...

Hej gumman! Visst är dom helt underbara dessa pellisar,tog med en hem från stugan oxå som blommar såå mycket!Jag tycker om cyklamen o AZALEA vit...Gav alltid mamma mej när hon levde.Nåt speciellt med den för mej...Jaa det har krånglat så mycket för mej att kommentera till er men går bättre nu igen! Kramis Gunilla

Anonym sa...

Vilken härlig Cyklamen med frasiga kanter!
Underbara bilder!

Ha en fin onsdag!

Kram Annica-Vårt lilla bo

EnSpruckenRosaTekopp sa...

Vilken fin cyklamen, just den sorten har jag inte sett innan.. Mina favoritblommor nu när pellisarna blommat över är ören på snören & murgröna. De tröttnar jag aldrig på :) Kram Kram

vi i villa ville kulla sa...

Ja plättar och hjärtan på tråd är ju verkligen små söta raringar!!!
Pellisarna har jag kvar i fönstrerna över vintern och dom överlever där med.peppar peppar...
Ha en bra kväll...

Lotta...

Änglarum sa...

Gokväll! ja nu går pellisarna i vinter vila, jag har också varit o ihandlat några cyklamen, din sort är fin,lite annorlunda! Godnatt vännen kramiz Jessica