torsdag 26 juni 2014

Snabbfixad spaljé

Väldigt underligt väder även igår måste jag säga, strålande sol och ösregn om vartannat, så det gällde att ha (minst) två planer under dagen och snabbt styra om till att fortsätta med plan A respektive B när vädret slog om. Plan A var att vara ute och pyssla med blommorna i trädgården, och det gjorde jag så fort det blev uppehåll igen.

Hade turen att hitta blomlådor av zink i ladan och i en av dem planterade jag luktärt. De har fått växa ett litet tag, men jag insåg att de nu behöver lite stöd för att kunna växa vidare. De gillar ju att klättra, så jag ville göra någon typ av spaljé.


Jag hittade också ett fönster i ladan. Det hade inget glas och det har definitivt sett sina bästa dagar, men är fortfarande såpass stabilt att det går att använda som spaljé. Efter en stunds letande hittade jag också favoritmaterialet hönsnät som vi sparat undan sedan tidigare och några minuter senare var min spaljé på plats. När jag sprang runt i ladan och letade material, hittade jag också en liten fjäril som fick följa med som dekoration.


Jag har nog berättat någon gång att jag gillar fjärilar...? =) Lite nött, men vacker...


Nu hoppas jag att mina luktärtor blir nöjda och glada och klättar duktigt uppför spaljen och blommar i massor!


Vädret har inte riktigt bestämt sig idag heller vad det verkar, nu är det lite mulet och svårt att säga åt vilket håll det går. Det får bli till att lägga upp dubbla planer även för denna dag.

Tack för att ni tittade in, hoppas ni får en fin torsdag!

3 kommentarer:

Tinis vita hem sa...

Det var ju en fiffig idé och snyggt blev det oxå :)
Här har det varit lika med vädret regn och sol om vartannat. Hoppas vi får sol idag :)
kram Tini

choicesbyannie sa...

verkligen jättefint, den där idén ska jag lägga på minnet.
Ja visst var det ett märkligt väder igår, förmiddagen var och het och vi sprang runt på en nybyggd lekplats i bara shorts. Kvällen kall och regnig och vi frös i byxor och fick höja temperaturen på elementen. Märkligt väder verkligen, hoppas solen och värmen kommer åter snart.
Kram
Annie

House and Garden by Bia sa...

Det är klart att luktärtorna kommer att klättra uppför den fina spaljén ;)....kan inte tro annat ;)...och luktärtor är farmor för mej...nostalgi...hon hade alltid luktärtor hemma i salen;)...
Kram bia