onsdag 30 januari 2013

Praktiskt loppisfynd...

Det var riktigt roligt att åka på loppistur i söndags, det kändes verkligen som om det var evigheter sedan jag var på loppis. Och några små fynd gjordes. Hittade bland annat ett underbart nött gammalt strykjärn, nåja inte så gammalt, det är ju ett elstrykjärn. Gillade färgen riktigt mycket och självklart de nötta kanterna.


Det är väldigt tungt (och jag menar VÄLDIGT tungt) och jag hade nog inte orkat att stryka mer än två skjortor i taget med det här strykjärnet. Innan jag köpte med det hem funderade jag över vad jag skulle använda det till...för jag har ju redan ett strykjärn.. =) Nu kom jag inte på något bra svar på den frågan, men strykjärnet fick följa med ändå.


Jag har påbörjat ett litet virkprojekt och det är en av anledningarna till att det denna veckan har blivit, och förmodligen kommer att bli, lite tunt med inlägg här på bloggen. Har jag startat upp ett projekt blir jag gärna sittandes i några timmar, och i det här fallet så fort det under kvällarna blivit en minut över att sätta sig. Projektet går sakta framåt, men igår tog garnet slut...


Det blir alltså till att åka och köpa mer garn, men pysselivern var inte slut för kvällen så därför provade jag om ett annat garn jag hade passade bra till makramé. Makramé är ett pyssel jag tycker är väldigt roligt, och på bara en kort stund kan man tillverka små söta armband, nyckelringar eller annat roligt.


Ni som provat makramé vet att det är väldigt smidigt att fästa en bräda eller något liknande i ett bord för att sedan kunna fästa trådarna runt nålar eller spikar. Nu hade jag varken bräda eller skruvtving inom räckhåll och fick fundera lite... Då slog det mig att jag inhandlat det tunga strykjärnet. Jag ställde det på ett korkunderlag som jag kunde sätta nålar i och hade en perfekt bräda för makramé, och det tunga strykjärnet gjorde att underlaget inte rubbade sig en millimeter, perfekt!

Om nu något av projekten blir klara återstår att se, men jag fick åtminstone nytta av mitt nya loppisfynd. Nöjd! =)

Önskar er alla som tittar in en härlig, pysslig dag!

16 kommentarer:

No34 sa...

Härligt strykjärn. Har ett jättegammalt efter min mormor. Hon måste haft starka armar om hon först tvättat för hand och sen strykt med det järnet....
Visa gärna bilder på Din makramé...!
Önskar Dig en härlig dag, kram Kate

Huset nummer tio sa...

Åh vilket härligt strykjärn. Här har jag använt mig av dem som bokstöd men just nu står dem ute på trappen och håller upp dörren sommartid;)

Den där loppisen måste jag helt enkelt besöka en dag. Igår blev det inget loppisbesök. De öppnar ju inte innan 13 och jag började jobba kl 14;( men till helgen har min käre man lovat mig ett loppisbesök;)

Önskar dig en härlig dag
KRam
Annie

Annes vita rum sa...

Minns det där,tror nog det var min farmor som hade ett sånt.Gult i färgen om jag inte minns fel:)
Önskar dig en fin dag..kramizar

Hjärtruds Stuga sa...

Ditt strykjärn får mig att tänka på vårt gamla våffejärn vi hade när jag var liten. Sladden hade nog passat på ditt strykjärn för kontakten såg likadan ut. Det fanns nog en mening med ditt loppisfynd. Det kom ju till användning genast.

Ha en fin dag

Kram Karin

Gunillasljusglimtar sa...

Ja det var väldans vackert Petra! Kanske inte alla tycker som inte förstår det med gamla charmen,..(min gubbe förstår inte alltid:) ) hahah,men du fick ju nytta utav det också!! Så bra,ha det gott ♥ Gunilla

House and Garden by Bia sa...

Härligt strykjärn det kan du väl ha som ett stilleben !!
Jag har ett från min mormor som jag har på vedspisen på landet:)
Ha det gott vännen!
Kram

Änglarum sa...

Hej Petra! Kul med loppis fynd.. Här var det ett tag sen jag va på loppis, kändes sista ggr som jag inte hittade något o dyrt har det blivit!! Här i af. Men till våren kanske suget kommer igen. Strykjärnet tyckte jag var fint:) ha en fin kväll kram Jessica

Marie maräng sa...

Vilket mysigt strykjärn! Kul att hitta lite annorlunda ting.

Du visar väl vad du pysslat med ?! :)

Ha de gott!
Kram Marie

katha´s kortmakeri sa...

Ja där ser du man ska aldrig gå förbi något härligt fynd kan komma till nytta rätt vad det är.
Ha de gott!
Kram Katha

Rosa i huset i vitt sa...

Härlig färg på strykjärnet ..fyller sin funktion bara genom att finnas framme
ha det bra
kram Rosa

Mycket annat & lite betong sa...

Så bra att du fick användning direkt för ditt fina gamla strykjärn!
Jag använder mina tunga strykjärn som tyngder när jag limmar.

Trevlig helg!
Kram Agneta

Yvonne Blom sa...

Hej!
Så härligt med kreativa människor med härliga bloggar.
Tack för jag fick titta in!
Yvonne

Titti sa...

Härlig färg på strykjärnet. Ha en fin dag . Kram Titti

Anna sa...

Välkommen in i min bogg...
Kram Anna

Black Iris sa...

Det strykjärnet var fint tycker jag. Jag har aldrig sett just den modellen.
Makrame ville jag lära mig en gång men det har tyvärr aldrig blivit av..

Kram Maidi

Anna sa...

Hej!
Du får maila din adess! Minns den inte.
Kram Anna