måndag 14 januari 2013

Tvåminuterspyssel...

I förra veckan väntade jag hem fyra väninnor på lite mat och prat och bara några minuter innan de skulle komma fick jag för mig att jag ville ha en bricka med ljusstakar och en liten blomma på bordet där vi skulle sitta.


Jag upptäckte att jag inte hade någon blomkruka eller något annat passande att ställa blomman i och det fanns inte tid att pyssla fram något...


Jag fick tag på en mindre rolig kruka som jag hittade i ladan och kamouflerade den med säckväv, och det blev kanske inte så tokigt. För den som har någon minut till kan nog en säckvävskruka bli riktigt fin. Och vill man göra ett blomsterarrangemang i en skål eller liknande, kan vilken eländig plastbunke som helst användas så länge man hittar en i en storlek som passar, eftersom den ändå inte syns under säckväven.


När jag har några extra minuter framöver ska jag nog prova den här idén på nytt för jag tyckte att säckväven blev en fin kontrast mot den härliga gröna färgen och de spröda blommorna. Ett litet hjärta av metall fick hänga på krukan och påminner mig nu om att bli bättre på att leva i nuet =)

En ny vecka har precis startat, och jag känner på mig att det kommer bli en riktigt härlig vecka! Hoppas ni får en riktigt fin måndag!

11 kommentarer:

Annie Karlsson sa...

Verkligen jättevackert. Härligt med snabba pyssel som blir så vackra.

Ha nu en ljuvlig dag
Kram
Annie

"Hemmet är min vrå" sa...

Ja det gäller att ha fantasi och använda det man har. Ha en fin vecka kram Mimmi

MirEll sa...

Fantastiskt fint och så enkelt. =)
Kram Linda

No34 sa...

Läckert med säckväv! Köpte på granngården för att ha runt julgransfoten!!
Önskar Dig en ny skön vecka, kram Kate

House and Garden by Bia sa...

Tycker det blev jättefint...eftersom jag gillar säckväv...la ju en säck med lite tryck som överdrag på en gammal fotölj;)) och det blev ju bra;)
Ha en fin dag!
Kram bia

Marie maräng sa...

Så gulligt kruka det blev ;)

Önskar dig en fin start på veckan!
Kram Marie

Rosa i huset i vitt sa...

blev ju jättefint...man tager vad man haver brukar man ju säga och det funkar för det mesta

kram Rosa

idémakeriet sa...

Det blev ju jätte tjusigt.
Säckväv gillar jag också mycket.
Kram Gerda

Gunillasljusglimtar sa...

Jaa jag är övertygad om att du får en härlig vecka! Detta var ju såå fint Petra,det arrangemanget du gjorde så snabbt:)) Ha en bra o god natt/ Gunilla ♥

LillyDorotea sa...

Ååh! vilken fin och mysig blogg du har :)Va kul att du ville lämna en kommentar i min blogg :)blev så glad :)Tusen tack! Vilket fint arrangemang du fick till säckväv gillar vi :)Kommer kika mer i din blogg var så säker :)Ha en fin dag!

Kram Åsa

Gardenhouse sa...

Så sött det blev tillsammans, en underbar bordsdekoration :)
Ja det blir till att ta en sväng till ladan då ;)
Ha en fin tisdag,
Sussi