måndag 7 januari 2013

Vintermys och efterlysning...

En av de fina julklapparna vi fick i år var en korg som flyttade hem till oss fylld med godsaker. Choklad, kryddor, sill, kex, glögg och annat godis fanns i korgen. Det är en rolig present att få som uppskattas väldigt mycket. Det är alltid roligt att få chansen att prova nya saker som man inte känner till eller som man kanske inte brukar köpa hem. Nu har vi snart ätit upp alla godsaker, så nu kan jag använda korgen till annat.

Att pyssla är alltid mycket roligare och lättare om man hittar pysselmaterialet snabbt och kan ha allt på samma ställe. Korgen har nu fått ta hand om alla mina stickor och mina garner och nu finns den inom räckhåll från soffhörnet =)


För tillfället tycker jag att det är väldigt roligt att sticka torgvantar/pulsvärmare, vet inte riktigt vad man ska kalla dem. Det går fort att sticka ett par och man kan variera mönster och färger hur mycket som helst. Det jag saknar nu är en bra varvräknare. Jag stickar en del med rundsticka och strumpstickor och då går det inte att använda de fina varvräknarna som man fäster i änden på stickan. Jag skulle helst vilja ha en räknare som man kan ha liggandes bredvid sig och öka varv på med hjälp av en knapp. Jag har letat, men inte hittat någon, men ni stickare och virkare ute i blogglandet kanske har tips om var man kan hitta en bra varvräknare?


Dessa torgvantar/pulsvärmare blev enfärgade och fick en enkel fläta som mönster. De som nu sitter fast på stickorna blir i svart och vitt och ska få en stjärna på sig är det tänkt. Återstår att se om de hinner bli klara innan våren är här =) Och som ni ser har även senaste JDL-numret nu landat här hemma, och visst var den lika fylld av vackra bilder och inspiration som alltid.

Måndagen har precis startat och jag hoppas det blir en vecka fylld med trevligheter! Önskar er en fin start på nya veckan!

11 kommentarer:

Huset nummer tio sa...

vilka ljuvliga torgvantar, helt underbara. Nu måste jag helt enkelt lära mig att sticka. Hm får helt enkelt skriva upp det på att göra listan;) Visst var senaste nummret av JDL bra, faktiskt ett av de bättre om jag får säga det själv;) Mycket härlig inspiration.

Önskar dig en ljuvlig start på veckan men tyvärr kan jag inte hjälpa dig med varvräknare då jag själv knappt vet vad det är;)
Kram
Annie

"Hemmet är min vrå" sa...

Det är väl bra att korgen återanvänds till nåt praktiskt. Blev ju jätte bra. Vad fint du stickar, önskar jag hade den talangen. Ha en fin måndag du me. Kram Mimmi

Annes vita rum sa...

Verkligen fina! håller med föregående talare,önskar oxå ....
man borde kanske lära sig,än är det nog inte försent:) ha de gott..kram

Änglarum sa...

Hej! så fina torgvantar <3 önskar jag kunde!!eller rättare sagt om viljan infann sig hi hi (både och tror jag) ha en fin vecka,hoppas på ett nytt härligt bloggår...kramiz Jessica

Emmas vita drömmar ♥ sa...

Vilka fina torgvantar! Lyckliga du som är så duktig. Önskar dig en fin start på veckan.

kram

House and Garden by Bia sa...

Jädrans vad du är duktig på att sticka o pyssla;)) Härliga torgvantar!
Önskar dej en fin start på veckan, vännen!
Kram

MirEll sa...

Så fina torgvantar. Själv har jag letat efter ett mönster för att kunna virka sånna men inte hittat något jag fallit för.
Korgen var ju jättesöt, skulle gärna själv ha garn mm inom räckhåll men det skulle bli rena julafton för min lilla tjej så det får vänta tills hon blivit större. =)
Kram Linda

Marie maräng sa...

Men vad duktig du är och sticka... så fina!!!

Tror jag vet vad du menar.. en sån som du beskriver används av maskinförare/grävmaskininster bl a för att hålla räkning på hur många lass dom lastat. Kolla den här länken: http://roningear.jetshopfree.se/klicker-p-132-c-163.aspx

Ha de gott!
Kram Marie

No34 sa...

Jättefina torgvantar du gjort!! Själv har jag beställt en virkad sjal av en väninna...:)
Blev så full i skratt av "Marie marängs" kommentar, samma som grävmaskinister använder!! det lät så långt ifrån virkning / stickning man kan komma..:)
Ha det bäst, kram Kate

Gunillasljusglimtar sa...

Hahaha,tyckte oxå maries kommentar var hejjig! Har för mej jag sökt efter en sån på nätet men vet ej vart:(...VISST är det skoj att sticka pulsisar.Har nog stickat fler hundra nu på lite över ett år! Först nu ETT par till mej själv! Dina var/är jättefina ♥ Gunilla

Anna sa...

Jag säger bara - blandkorgar med delikatesser kan ALDRIG bli fel!!
Kram Anna