lördag 29 september 2012

Snabbt, enkelt och väldigt gott!

Visst finns det tillfällen då man verkligen vill unna sig något gott att äta, men varken har ork eller lust att tillbringa långa stunder vid spisen? En härlig fredagkväll när man är ganska trött efter en tuff, men rolig arbetsvecka, eller en lördagkväll när man varit på utflykt eller pysslat och donat hela dagen till exempel? Då är jag tacksam om jag hittar recept som gör att vi inte behöver anstränga oss för mycket, men ändå får en god middag. =)

Nu när grillsäsongen lider mot sitt slut och hösten är här blir det gärna gratänger och grytor här hemma. Tänkte därför dela med mig av ett recept som jag gärna använder, och som är just snabblagad, väldigt enkel och väldigt god.


Jag börjar med att dela en grillad kyckling i små bitar och lägga dem i en mindre gratängform. Jag blandar sedan 1-2 pressade vitlöksklyftor med Kelda Toscansk Tomatsoppa, som jag sedan häller över kycklingen. Över det strör jag sedan fetaost i små bitar och till sist kryddar jag med några matskedar oregano. Gratängen värms sedan i ugnen i ungefär 15-20 minuter i 250 grader.


Till gratängen serveras ris (eller pasta om man föredrar det) och gärna en god sallad. För den som vill går det också att byta ut kycklingen mot räkor, men kyckling är en favorit här hemma, så det blir det oftast för vår del.

Här öser regnet ner idag, men vi hade en fantastiskt fin kväll igår. Det gäller som sagt att passa på och ta tillvara på vädret som är för dagen och anpassa aktiviteterna efter det. =)
Ha en härlig lördag!

7 kommentarer:

Marie maräng sa...

Det låter gott!
Tack för receptet... Kyckling är en favorit hos oss också.

Ha en fin helg!
Kram Marie

Hjärtruds Stuga sa...

Det måste jag prova. Gillar enkel god mat att ta till när orken tryter.

Ha en skön lördag.

Kram Karin

House and Garden by Bia sa...

Det är klart att jag ska pröva den där kyckling rätten. Låter enkelt o gott.
Önskar dej en mysig lördag.
Ikväll ser jag på Körslaget o myser till.
Kramen

Rosa i huset i vitt sa...

måste jag prova...bra med mat som inte tar nån tid ibland..och kyckling äter vi ganska mycket av

ha en trevlig helg
kram Ros

Gunillasljusglimtar sa...

TACK för receptet gumman! Har ju tagit upp kyckling o visste inte vad jag skulle hitt på! Tack igen...Regnet öst ner här på dagen nu skiner solen igen:)) hA DET GOTT ♥ Gunilla

katha´s kortmakeri sa...

Ser toppen gott ut!
Värt att prova någon dag.
Ha de gott!
Kram Katha

Rapport till Vänfors sa...

Ofta ser jag ett inlägg med ett gott recept och tänker:Det ska jag göra...men det blir aldrig av. Detta recept SKA jag däremot testa...på riktigt. Har skrivit upp det på inhandlingslistan och lagt i plånboken:))
Kram Annika