fredag 21 september 2012

Längtan till jul?

Vi var i Stockholm över ett par dagar i förra veckan för att gå på konsert. Och är det nu så att man bilar upp till Stockholm och tillbaka, då får man bara inte missa att svänga av i Norrköping på vägen! =)
I Norrköping finns ju nämligen en av landets härligaste butiker. På Violas vackra Bossgård ligger gårdsbutiken Romantiska ting som är full av vackra saker från golv till tak.

Önskar jag hade haft möjlighet att köpa hem massor av de fina sakerna, men ett par stycken blev det iallafall, bland annat den här..


Har ni tittat in här hos mig förut har ni säkert fått läsa några rader om min favorittidning. Den här boken, "En touch av Frankrike" kommer också från Jeanne dÁrc Living. Än så länge får den bara ligga här hemma och vara vacker, för jag tänker spara den åtminstone några veckor till innan jag börjar bläddra i den och titta på alla vackra bilder.

(Bilden är fotograferad ur boken)

Har sett att det redan börjat dyka upp julsaker i handeln, men jag vill vänta åtminstone till oktober innan jag vill släppa loss julpysselsuget, och jag är övertygad om att den vackra boken kommer ge mig massor av inspiration och härliga idéer! =)
När brukar ni starta julpysselperioden hos er?


Jag är så övertygad om att den här boken är fylld av massor av underbar julstämning så att jag kan rekommendera den bara genom att ha bläddrat igenom den som hastigast. Och jag kan verkligen rekommendera ett besök till den fantastiska gårdsbutiken Romantiska Ting. Vill ni se bilder från butiken, och från Violas vackra hem, hittar ni hennes blogg här. Hon är också väldigt duktig på att visa en massa vackra saker på Facebook, så jag kan verkligen rekommendera att ni följer henne där också. Romantiska tings FB-sida hittar ni här.

Efter dagens jobb blir det ledig helg, kanske med lite höstpyssel och förmodligen minst ett loppisbesök. =)

Önskar er en trevlig, mysig och höstsolig helg!

7 kommentarer:

Lilla Källängen sa...

Julpysselsuget har redan infunnit sig hos mig så jag har börjat lite smått;-) Ja Viola och Romantiska Ting har man inte missat..så otroligt mycket fina saker.
Så härligt med en ledig helg! Hos mig ska det målas och tapetseras i dotterns rum och så hoppas jag få till en höstkrans till ytterdörren på något sätt:-)
Ha en jättefin helg
Kram Anneli

Anna sa...

Åh, så fin den ser ut! Och vilka julkulor på bilden!! Vill HA! Jag har några enstaka sådana kulor faktiskt, ärvda av farfar. De får alltid sitta högt upp i granen så de inte riskerar att ramla av...
En for nämligen i backen och den var min favorit i pastellgrön metallic...
Ha en fin helg!
Kram Anna

House and Garden by Bia sa...

Jaa du...julpyssel börjar jag med i början av dec. med att pynta o göra lite arrangemang av olika slag.
Boken verkar ju spännande...
Jag läser ju tidningen Jeanne dÁrc Living varje månad...
Ha en mysig fredag!
Kramen

Marie maräng sa...

Hos mig blir det inget julpyssel förrän i slutet av november.
Jag är en sån som tycker att man har tulpaner på våren och semlor ska man njuta av i semmeltider och inte året runt :)

Önskar dig en skön helg!
Kram Marie

Olga A sa...

Visst har Viola massor av fina ting!? Blir helt slig att hälsa på henne! Det gäller att hålla sig i schack då och inte lägga ut månadsbudgeten ;)

Jag håller med dig - julsaker får vänta.. För min del fram till november ;)

Trevlig helg/Olg@

Rosa i huset i vitt sa...

Ja lite längtar man nog efter julen
lite grann ...just det där att få pynta
ha en trevlig helg
kram Rosa

Änglarum sa...

Julpysslet börjar nog snart infinna sig! det kommer mer med mörkret och alla tända ljus ♥ men hoppas på en fin höst först!trevlig helg! kramiz Jessica