söndag 27 november 2011

Första advent..

Till slut har jag nu hamnat framför datorn för att göra ett litet inlägg. Som det blåser idag!! Nu har vi fått tillbaka strömmen igen, den har varit borta under hela eftermiddagen och en bit in på kvällen. Så här har det tänts ljus i massor idag!


Trots att vi inte hade någon ström var vi ju tvungna att laga lite mat, så idag har jag lagat kycklinggryta och ris på våran vedspis i skenet av stearinljus. Lite knepigt att veta vart på hällen jag skulle hitta rätt temperatur, men det gick hyfsat. Visst kan man fixa det mesta bara man är envis nog? =)


Det hanns med lite pyssel under dagen också. Jag har ju, som ni kanske vet, lite svårt för att bestämma mig ibland. Så det blev inte bara en adventsljusstake utan tre... Det här är en av dem som pysslades till under dagen. Lite granris, kottar och några av mina små paket fick bli dekoration till denna ljusstake som har hamnat på köksbordet.


Har ännu bara hunnit tjuvkika lite på andra bloggar idag, men så mycket vackra och inspirerande bilder som visas denna första advent! Massor av ljus tänds överallt. Det här måste vara en av de mysigaste dagarna på hela året?

Hoppas ni haft en underbar första advent och att ni får en härlig, lite mindre blåsig dag imorgon!

6 kommentarer:

Helen sa...

Jättefin ljusstake! Det var kul att göra eget =). Ska ge mig på en till nu oxå. =)

Men det måste ju ändå vara mysigt att laga mat på vedspisen? Jag hade ju fått dra fram gasolgrillen eller gasolköket om Elin skulle äta välling =). Men som tur e så slapp jag det idag!
Hörs i veckan!

Kram

Anna sa...

Så fint!
Jag och ena dottern gjorde några sån´a där paket idag! Tack för tipset än en gång!
Kram Anna

Änglarum sa...

Hej! hoppas stormen bedarrat hos er nu! här har det blåst rätt rejält med..så fint dekorerad ljusstake ♥ o dina små paket av bitsocker är ju för söta! ha en bra dag nu så hörs vi snart igen ;) kramiz Jessica

Gardenhouse sa...

Vilka fina ljusstakar du gjort :)
Vad mysigt det lät att laga mat på vedspisen med ljus, tur ni har en annars hade det varit än svårare...
Håller med vad mysigt det är i advents tid.
Ha en fin vecka,
Kram Sussi

Rapport till Vänfors sa...

Vilken fin ljusstake, vad är det för "underlägg" ...den med handtag?
Kram Annika

EnSpruckenRosaTekopp sa...

Hej! Ja fy vilket väder vi haft, kändes som taket skulle lyfta igår kväll.. Tur det gått över idag :) Jätte fin ljusstake du gjort, kan tänka mig att de andra är minst lika fina :) Ha nu en skön vecka! Kram Tilda