söndag 31 juli 2011

Har haft ett väldigt ofrivilligt blogguppehåll då jag varit utan både dator och nät i några dagar. Har upptäckt att jag har utvecklat ett mindre(?) bloggberoende... =) Inte så farligt att inte kunna göra inlägg, men så tråkigt att inte kunna läsa andra blogginlägg, har verkligen saknat det under de här dagarna. Ikväll får det bli en lång resa runt i bloggvärlden för att se vad alla hittat på under veckan!

För ett tag sedan visade Sanne med fina bloggen Så vitt jag vet vackra konservburkar som hon målat och dekorerat, så söta! För att få en mjuk kant och kunna återanvända locket på burken använde hon en speciell konservöppnare. Öppnaren finns hos ett av våra mest kända plastföretag, men det finns även liknande varianter att hitta, till exempel på Coop.

Jag köpte iallafall hem en sådan öppnare och numera slängs inga konservburkar här hemma.. =) Tipset från mig idag är att använda dem som förvaring till garn och snören. Det här är en bild från en del av min lilla pysselverkstad här hemma. Hoppas kunna visa mer av den vid senare tillfälle, men just nu är det verkligen överfyllt med saker där och där behöver städas upp..


Jag borrade hål i locket på några burkar och använder dem för att förvara de snören och garn jag använder ofta när jag pysslar. Man kan göra ganska roliga "konstverk" av förvaringsburkar genom att fästa ihop dem och blanda olika storlekar, och det är ju bara fantasin som sätter gränser för hur burkarna kan målas och dekoreras, men dessa ville jag spara precis som de är.


Idag blir det nog en härligt lat söndag här hemma med lite pyssel och plock och kanske kan jag också få städat upp lite i pysselverkstaden...
Önskar er alla en underbar söndag!

5 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Vau vilken fin ide du fixat till ! Dettta är just det ljuvliga med bloggar att man tipsar varandra och inspireras. Ja bloggberoende blir det nog lätt man vill helt enkelt följa med bloggarna!
Ha det bra i sommarvärmen !
Kraam
Sanne

Emma sa...

Hej vännen!
Visst är det lätt hänt att bli bloggberoende! Jag höll på att bli smått galen när jag var utan fungerande bredband för ett tag sedan...
Smart idé med trådförvaring, kanske ska lagra på mig lite konserver... ;)

Kram kram <3

Anette sa...

Halloj
Vilken ide ,du är smart du :)
Återvinning hi hi två flugor i en smäll.
Ha de så fint.
Kramen Anette

Änglarum sa...

Hej Petra! roligt att du är tillbaka... man saknar er fort, om det så bara går några dagar! Så fiffigt med burkarna :) Ha det så gott kramiz Jessica

Systrarna Karlsson sa...

Vilket ljuvligt pyssel och en superbra idé. Har ofta problem med snören och band som snuttrar sig med varandra men genom att lägga dem i en burk med ett hål i så undviker man ju det;) Nu ska här börja sparas plåtburkar... Vilket bra återbrukningstips;)