tisdag 19 juli 2011

Första dagen på semestern tillbringades till största delen här hemma. Vädret var väl sisådär, men det spelar egentligen inte så stor roll, det finns ju pyssel för alla väder. Igår plockade jag av bären från vinbärsbusken och kokade saft av dem. Det blev inte många deciliter saft av de få bären, men har inte provat på det förut och ville testa.


Saften blev kanongod och det var ju inte alls så svårt. Får se till att pyssla om våra buskar så att vi kanske kan få både saft och gelé till nästa år. Väldigt roligt pyssel!


Idag skiner solen, så man kanske skulle passa på att få lite sol på näsan.
Kramar till alla som tittar in!

3 kommentarer:

Änglarum sa...

Hej! så duktig du är som gjort egen saft :) Svartvinbärssaft är bland det godaste jag vet.. Oh vad man känner sig nöjd! när det dessutom blir bra det man gör :) Ha det fortsatt gott på din ledighet! kramiz Jessica

Emma sa...

Så gott med egenkokad saft! Jag har en snäll svärmor som har överflöd på bär så vi brukar få några liter av henne. Det säger en hel del när barnen föredrar farmors saft framför "köpesaften"! =) Vilken vacker etikett, har du gjort den själv?
Ha en fin kväll, vännen!

Kram kram

Anette sa...

Vinbärs saft får jag inte göra hemma längre ....ungarna har druckit sig less på den hi hi dom är uppvuxna med råröd svartvinbärs saft hi hi
Vi såga ner våra buskar hi hi men gelen blir sååå god så pröva de mums till mycke.
Ha de så toppenbra
Kramen Anette