måndag 16 maj 2011

...rabarberpaj gjordes här hemma igår, med rabarber från trädgården. Igår regnade det ganska ordentligt här, så det blev fika inomhus.


Har hittat ett recept som är väldigt enkelt och som blir lika gott varje gång.

125 g Smör eller Margarin
1 1/2 dl Mjöl
1 1/2 dl Havregryn
1 dl Socker
Vaniljsocker efter tycke och smak
Rabarber

Lägg rabarberbitar i botten av en pajform. Brukar se till botten nästan täcks, men 3-4 dl rabarber brukar vara lagom. Dela sedan smör eller margarin i bitar i en skål och arbeta ihop det med övriga ingredienser. Smula sedan degen över rabarberna och grädda i ugnen i 200-225 grader i ca 20 minuter, tills den fått fin färg.


Tycker man att rabarberna är lite sura kan man hälla över lite extra socker över bären innan man smular över degen. Den här pajen går naturligtvis lika bra att göra med andra frukter och bär. Den går dessutom att frysa ogräddad, perfekt att ha färdigt hemma...
Mer recept och inspiration finns på Smulpaj.se

6 kommentarer:

Helen sa...

Tack för fikat! Den var supergod!

Änglarum sa...

Smaskigt med paj..ha en fin vecka ♥ kramiz Jessica

Nyanser av vitt sa...

Min favoritpaj. Mums! Men jag vill ha mycket deg och lite bär/frukt.
Sköt om dig
Kram Agneta

Emma sa...

Åh, jag skulle vilja ha rabarber i trädgården. Får nog lägga rabarber på svärmors rabarber! *fniss* =)
Ha en fin kväll!

Kram Emma

Mormor Bretta sa...

Så sugen jag blev!!! Kramiz Mamz

♥ Villa Tretton ♥ sa...

Tack snälla du:)
Hoppas att det kommer mååånga så vi blir av med det mesta vi har gjort iallafall..:)

Ha en fin kväll
Kraam Susanne