onsdag 26 november 2014

Vintern hälsade på...

Det har varit ganska kallt under en tid, men vi har ändå haft plusgrader, även om de har varit få. I lördags däremot, kom vintern och hälsade på en stund och lade ett vitt täcke av frost över hela trädgården... Plötsligt kändes det riktigt, riktigt kallt, fast det bara var några få minusgrader och det är bara att konstatera att jag inte vant mig vid kyla riktigt ännu.

Blommorna har sedan länge blommat över och oavsett vilken färg de haft tidigare, blev de alla nu vintervita.Vackert ändå på något sätt, och kylan gjorde också att solen ville titta fram en stund, och den är ju såklart alltid välkommen. Nu verkar det vara plusgrader och minusgrader ungefär varannan dag, men jag gissar att vintern inte alls är så långt borta nu. Kanske har vi en vit första advent att se fram emot.

Hur ser det ut hos er? Hänger hösten kvar, eller har ni redan fått ett vintervitt landskap omkring er?

7 kommentarer:

No34 sa...

Här har vi också frost nu....äntligen!!! Vill verkligen att det fryser på nu innan snön kommer. Dessutom är det såååå skitigt att ha yrket med dagbarn nu...
Kram Kate

Anneli sa...

Här hemma hos mig i Göteborgstrakten har vi åter igen en GRÅ dag med dimma!
Milt och höstligt fortfarande............ingen julkänsla alls.

Kram från mig,
Anneli

House and Garden by Bia sa...

Vi har bara frost, men det är ju vackert ändå...men jag längtar efter snön nu ;))....ha en toppen advents helg !!
Kram på dej!
Bia

Rosa i huset i vitt sa...

Hösten hänger kvar här ...vill gärna ha lite snöflingor nu
en fin advent till dig
kram Rosa

Anonym sa...

Vi har det nog ungefär som ni, lite frost på morgonen. Idag gjorde jag i ordning för övervintring av olivträd plus lite annat i växthuset... har aldrig väntat så länge med detta.
Ha en bra vecka!
Kram Birgitta

Marie maräng sa...

Här hade vi -8 grader i morse och tjock tjock frost har vi haft sedan förra veckan, så man fryser som bara den... bbbrrr!

Ha en fin fin första adventsvecka!
Kram Marie

Huset på Backavägen sa...

Här är det också bara frostigt, ingen snö än. Lagom kallt för min del men lite snö är trevligt för ljusets skull. Må så gott!
Kram Anki