måndag 8 juli 2013

Ett lite större pyssel...

Vilken fantastisk helg det har varit! Sol och värme och härlig sommar, ljuvligt! Vi har tillbringat nästan hela helgen utomhus och bara njutit av det härliga vädret.

I lördags hämtades en del material och det blev även en tur runt i ladan för att hitta lite mer, sedan var det bara att sätta igång med mitt projekt. Jag har mätt och räknat, mätt igen och räknat lite till, kommit på andra tankar och mätt om, och sedan räknat igen. Och sedan har det sågats, borrats, och skruvats och sedan mätts lite till...


Jag kan konstatera att jag tycker att det är väldigt roligt att arbeta med trä, och det är riktigt roligt att få börja med en ritning på en pappersbit för att sedan få hem material och börja sätta samman alla delar. Tror nog att det här är det första projekt jag ritat och snickrat på, och som tur är fick jag en hel del hjälp och tips här hemma av min snälla karl för att komma vidare. =)
Jag har också upptäckt att det är riktigt roligt att använda en skruvdragare. Och det är ju tur det, för den användes i massor för att förborra för skruvarna, och sedan för att få skruvarna på plats. Och många skruvar blev det, och mitt projekt växte så sakteliga på höjden...


Efter lite funderingar kring formen, och ännu mera mätning, växte konstruktionen även på bredden...


Med lite tur kan jag påbörja målningen idag, och hoppas att jag kan få sätta mitt pyssel på plats snart, och då dyker det såklart upp mer bilder här på bloggen.

Vill passa på att tacka er så väldigt mycket för alla rara ord ni lämnar hos mig! Jag har tyvärr själv problem med att kommentera för tillfället, och hos er som har ordverifiering påslagen kan jag tyvärr inte lämna några alls.. =( Min dator vill inte alls visa orden som ska skrivas in. Hoppas det löser sig snart, och att jag snart kan lämna små rader hos er också.

Hoppas ni får en fin start på nya veckan och att solen skiner där ni är!

6 kommentarer:

Choices By Annie sa...

Men så spännande. VAD är det du bygger? följer med spänning.

ÖNskar dig en fin start på veckan med. Här blir det jobb, jobb och jobb.
Kram
Annie

House and Garden by Bia sa...

Spännande att få se resultaten....här skiner solen , men det blåser väldigt idag....blir nog lite städning på torpet...."ordning på torpet" som man brukar säga, hahaha....
Ha det gott!!
Kram

Rosa i huset i vitt sa...

Vad spännande ...undrar vad det är för nåt?
kram Rosa

MirEll sa...

Vad kan det vara du pysslar med? Jag skulle också vilja våga mig på att snickra men än har det inte blivit av även om jag har en del idéer men du inspirerar mig verkligen att försöka.
Ha det bra! Kram Linda

No34 sa...

Friskt vågat och mycket vunnet om man tar sig i kast med nya utmaningar själv! Man kan betydligt mer än vad man tror!!
Lycka till och ser med spänning fram mot resultatet!!
Kramis Kate

fia sa...

Här byggs det minsann och spännande och se vad det är som utvecklar sig i trä.
Önskar dig en härlig sommar vecka .
kram.