fredag 9 september 2011

Idag kommer ett litet blogg- och pysseltips från mig. Visst är gamla fotografier riktigt härligt pysselmaterial? Har man tur kanske man finner en skattgömma med gamla nötta och blekta foton som sparats sedan länge. Om man inte har den turen så får man "skapa" gamla fotografier på egen hand.


När jag pysslar med bilder, foton och ibland även text, använder jag ett gratisprogram som heter GIMP. I programmet finns massor av roliga och användbara funktioner för att trixa med bilder och text, bland annat finns funktionen för att få foton att se riktigt gamla ut, och om man önskar kan man till och med få "kaffefläckar" på sina foton. Här har jag använt ett helt vanligt foto som fått bli lite kornigt och färgen har tonats bort.
Det är riktigt roligt att testa de olika inställningarna i funktionen och se hur bilderna blir. Vill ni prova, så hittar ni programmet att hämta ner här: www.gimp.org


Idag är det underbar fredag igen och till kvällen ska det köpas in lite nya möbler till vårt lilla torp! Förhoppningsvis kommer helgen att bjuda på ett eller annat loppisfynd också, får hoppas på tur... Dessutom verkar det bli riktigt fint väder till helgen. Önskar alla er en ljuvlig helg med massor av solsken!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vilket roligt program det verkar vara;) Jättefina bilder.

Ja nu är det då dags för en loppisen i Hökerum som jag redan var på för några veckor sedan... (tog ju helt fel på datum) Men nu är den på Sågen i hökerum kl 9.

Kl 14 på söndag är det även en i Torsbo (mellan Gällstad och Torsbo)

Önskar dig en ljuvlig dag
Kram
Annie

Hanne Bente sa...

Hejsa.
Flotte ting du viser - og en flot blog.
Jeg har tilføjet mig som følger.
Ønsker dig en god dag.
Knus Hanne Bente ♥
www.finus.dk