onsdag 28 januari 2015

Dukat med favoriter...

Häromdagen hade vi middagsgäster här i torpet och jag bestämde mig för att några av mina silverljusstakar skulle få komma fram på bordet...


...tillsammans med andra detaljer i samma färg och tulpanbuketten som inhandlats för helgen. Under middagen dukades också bland annat fram bröd och ost på silverfat. Kul att få använda alla de där fina loppisfaten man har inhandlat och det ger en lite mysig gammaldags känsla och fat och ljusstakar blev den här gången kontrast mot de fyrkantiga tallrikarna.


Upptäckte att det är roligt att duka, och det är nog något jag vill engagera mig mer i framöver när vi har gäster här hemma, eller kanske till och med en vanlig vardag för att göra middagen lite roligare. Tror bestämt att jag ska ge mig ut på en inspirationstur på webben för att leta fina färgsättningar, servettvikningar och annat roligt som man kan hitta på för att duka ett fint bord.


Gillar verkligen att ha levande ljus på bordet, och eftersom jag använde ljusen som suttit i årets diverse adventsljusstakar, blev alla ljus i olika höjd trots att ljusstakarna är ungefär lika höga.


Favoriterna vid dukning, är som alltid underläggen från H&M som är toppen att duka med då de har en liten ficka för servetten och besticken, och de här har ni säkert fått se förut...


De är i favoritmaterialet linne, precis som den stora bordsduken som även den är köpt på H&M, medan den vita löparen är från Sagaform. Underlägg och dukar i linne gillar jag i massor. De är hållbara och lika fina även om de tvättats och strukits otroligt många gånger och jag kommer kunna använda dem väldigt länge.

Men ojdå..nu har jag suttit alldeles för länge och drömt vid datorn igen. Dags att smita iväg till jobbet. Vi ses!

8 kommentarer:

No34 sa...

Visst är det väl kul att duka vackert, även till vardags! Hmmm, nu fick jag ju tips att sy något nytt med min nya symaskin..... bordstabletterna!! Önskar Dig en toppendag idag, kram Kate

choicesbyannie sa...

Så fint du har dukat, och visst är det roligt att duka.

En fin dag önskar jag dig.
Kram
Annie

Stolpås Gård sa...

Så vacker dukning du gjort! Det är så kul att duka fint både till vardags och fest, maten smakar liksom bättre då. Fint med så många ljusstakar, tror ni fick en fantastisk kväll.
Kram Sussi på Stolpås

Rosa i huset i vitt sa...

Jättefin dukning och visst är det härligt med levande ljus
kram Rosa

Änglarum sa...

Duka är kul!! så fint på erat bord.servett vikningar som en solfjäder brukar jag göra på jobbet :) ja hemma med i bland,annars är jag inte så haj på det.Ha det gott kram Jessica

House and Garden by Bia sa...

Får hålla med föregående talare...jättefint!
jag gillar också att duka fint...man äter ju också med ögonen ;))
kram bia

Huset på Backavägen sa...

Jättefin dukning och det är så fint med linne. Visst är det ljuvligt med tulpaner. Lärde mig ett trick för ett par år sedan och det är att ha i lite potatismjöl i vattnet så håller dom sig fina längre. Må så gott!
Kram Anki

Anonym sa...

Toppenfin dukning, väldigt snyggt med ljusstkarna på bordet. Gillar också linne, prövar andra dukar men det blir alltid linne till sist.
Kram Birgitta