onsdag 10 december 2014

Vintervitt...

Idag när jag vaknar och tittar ut, ser jag att hela världen blivit vit....det snöar! Måste erkänna att det är ganska fint, till och med lite mysigt. Påminner mig också om att jag kanske borde gå ut och plocka in lite mer granris och mossa innan världen blir helt täckt av snö. För speciellt granris är en favorit i år, och det får gärna finnas lite överallt här hemma, speciellt eftersom vi inte tar in någon vanlig gran.


Plockade fram några av strutarna som tillverkades förra året och fyllde med några spretiga grankvistar. Väldigt enkelt, men doftar gott och ger lite julkänsla.


Den här struten fick på handdukshängaren i hallen tillsammans med ett julfint kort som jag faktiskt vunnit i en bloggutlottning för ett par år sedan.


Jullådan som jag hämtade från förrådet står fortfarande inne och titt som tätt går jag och plockar i dem och tar fram en ny dekoration eller en tomte (det finns det visserligen inte jättemånga av, men ett par stycken). Gissar att det kommer vara väldigt juligt här strax innan den 24:e om jag ska fortsätta såhär.. =) Hur gör ni med julpyntet? Kommer allt fram första advent, spar ni lite till lucia, eller väntar ni kanske till dagarna precis innan jul?


Jag märker att jag själv plockar fram pyntet tidigare för varje år. När julen väl är över försvinner det snabbt undan igen, och man vill ju få njuta av julmyset ett tag, så en hel del finns framme redan vid första advent. Men som sagt...det finns mer grejor kvar i jullådan, så jag har en del kvar att pyssla med. =)

Önskar er en fin vinterdag!

7 kommentarer:

House and Garden by Bia sa...

Lyllo er som fått snö, trodde vi också skulle få det idag, men här vid kusten blir det regn ;(...vi har plus 3 grader.Så fint du pyntar...som du kanske har sett så har jag mycket , rött och vitt i min pyntning, åtminstone i köket ;))...ha en fin dag!
Kram bia

Anneli sa...

Inga snö här hos mig, bara regn...........
Mycket fint och lagom du pyntat.
Jag har också en låda som jag går och plockar lite ur då och då.
Idag blev det hallen som "julades" till.

Kramar Anneli

No34 sa...

Hos oss kommer snöblandat regn, mest regn.... Så trött på det gråa och längtar efter vit snö som lyser upp tillvaron!
Så vackert "Vinterpynt" Du har satt upp! Kram från Kate

choicesbyannie sa...

Visst var det fantastiskt att vakna till allt det vita i morse. Själv fick jag dock slita en hel del på grund av den blöta snön genom att släpa en tom barnvagn till förskolan. För tro det eller ej när det är snö ute så gillar lilla Frank att gå;)

Men jag kan inte säga annat än att det är väldigt mysigt när snön kommit. Hoppas bara att den stannar ett tag.

Fin kväll på dig
Kram
Annie

Rosa i huset i vitt sa...

Ingen snö här ...bara regn
jag brukar plocka fram det mesta innan Lucia ..men lådan står framme och ja gör så med att jag tar nån grej varje dag och sätter fram ...man måste ju dessutom prova på flera ställen innan man är nöjd.. sen plockar jag bort allt efter nyår
kram Rosa

Black Iris sa...

Nejdu, hela världen är inte vit.. Här är det så grått och trist och det regnar mest hela tiden..
Som tur är blir det ju lite roligare inne när allt julpyntet och alla ljusen är på plats..

Kram Maidi

Änglarum sa...

Hej!nu snöar det lite här,så mysigt ♥ hoppas bara inte stormen blir så hemsk som de sagt!!! här pyntas lite för varje dag dock i mindre skala än tidigare...Julköttbullarna är gjorda i dag i af..sen väntar helgjobb i tre dagar,då blir ju inget annat gjort.Trevlig helg ♥ kram Jessica