onsdag 3 december 2014

Små förändringar...

Jag har länge velat göra om lite i vardagsrummet, jag känner likadant varje gång hösten hälsar på och man vet att man kommer tillbringa mycket tid inomhus. Till höst och vinter vill jag gärna ha lite mörkare toner och jag fastnade förra året för mullvadsfärgat, och den färgen fick stanna kvar i år också.


Soffan fick ett nytt beige överdrag som byttes mot det tidigare vita och jag hade turen att hitta tokigt billiga gardiner i en affär här i närheten. Filtarna från förra hösten fick komma fram igen, och kompletterande kuddfodral i mullvadsfärgat och mörkgrått inhandlades från H&M Home.


Jag hittade även mullvadsfärgade krukor som fick flytta in i vardagsrummet. Dessa kommer från IKEA.


Smidesljusstaken som hänger i taket över bordet har fått stanna kvar för det härliga skenet den ger när ljusen är tända.


Och nu, sedan första advent, har också den loppade stjärnan kommit upp på väggen igen.


På bordet har jag ett någorlunda nytt fat som jag fyndade på en resa till Ullared, och det har nu fyllts till bredden med kottar och flera stora blockljus som både lyser upp och värmer under kyliga kvällar. Och när jag fotade den här bestämde sig solen för att titta in. Det blir inget vidare foto då, men samtidigt är det trevligt att få en påminnelse om att solen faktiskt skiner emellanåt ändå.. =)


Och så här såg vardagsrummet ut i somras.


Som sagt inga stora förändringar, men lagom för att det ska kännas lite nytt och lite vintermysigt. Och så småningom gissar jag att det får flytta in lite julstämning också, men kanske inte riktigt ännu...

God onsdag önskar jag er alla som tittar in!

3 kommentarer:

No34 sa...

Älskar dom jordnära tonernas färg. Går liksom aldrig ur tiden. Så himla fint i har hemma hos Er!
Onsdagskram från Kate
PS. Fotot med solstrålana var underbart!

House and Garden by Bia sa...

Så rofyllt och fint du har det ;)...jag gillar också mullvads färger...men i mitt vardagsrum är det just nu brunt och guld färger som gäller...det är liksom soffan som bestämmer färgerna (brunt skinn), hihi...vi ska nog tapetsera om till våren...det behövs verkligen!!...ha en fin dag min vän!
Kram bia

Änglarum sa...

Hej Petra! visst är det roligt med förändringar även stora som små :) ser hemtrevligt ut..här smygs julen in med diverse julting..hittar ständigt något i gömmorna :))) ja du vet hi hi.ha det gott< kram Jessica