fredag 22 augusti 2014

När det regnar, och regnar...

...så får man se till att hålla sig inomhus, eller åtminstone under tak. När vi byggde altanen passade vi också på att lägga trägolv i den gamla farstun, som nu känns lite mer ombonad. Den här dörren går vi aldrig in eller ut igenom, och eftersom här precis fanns plats för ett litet bord och ett par bänkar, fick det bli en plats att sitta på när man behöver gömma sig undan regnet. Nåja...om det regnar på tvären som under de senaste dagarna, så hjälper det inte mycket med det lilla taket, men det fungerar åtminstone fint vid lätt regn.. =)


Den härliga korgen vi loppade för ett par år sedan fick flytta hit och har fått några murgrönor att ta hand om. Gissa om jag nu ångrar att vi tog bort de elkablar som var dragna hit ut, det tror jag vi får göra om igen så att jag kan lägga hit några ljusslingor eller något liknande. Mysigt att ha lite belysning om man sitter här på kvällarna.


Mina myrsineträd får flytta in här när det regnar och de har fått växa fritt under sommaren och verkar verkligen tycka om att få vara ute i solen.


Och självklart finns det också plats för några pelargoner...Kanske blir det inte så många varma kvällar till då vi får chans att sitta här i år, men det kommer ju fler somrar och jag ser gärna att de blir som den här! Det har verkligen varit en alldeles fantastisk sommar i år!

Här har fredagen precis startat och det är tid för lite jobb igen innan det blir dags att ta helg. Hoppas ni alla får en fin dag med härlig fredagskänsla!

7 kommentarer:

No34 sa...

Vilken jättefin veranda supermysig. men som sagt, lite belysning sitter nog inte fel!
ja, äntligen fredag. Äntligen...
Fredagskram från Kate

choicesbyannie sa...

Verandan ser onekligen mysig ut. Saknar verkligen en plats att sitta på ute när det regnar. Men kanske kanske nästa år;) Så stort Myrsinträdet blivit här gillade de inte alls att bo och dog efter bara några veckor;( Kan kanske ha något att göra med att jag kanske glömde att vattna någon gång;)

Önskar dig en jättefin helg
Kram
Annie

Anneli sa...

Väldigt mysig plats.
Här är en till som gillar att sitta ute när det regnar, det brukar bli växthuset för min del då.
Du kanske kan ha några sådana där "fejkljus" som brinner...............ifall man inte vill krångla med el igen.......

Önskar dig en bra dag,
kram Anneli

Änglarum sa...

Hej! så jätte mysig liten veranda
det ramar in torpet så fint!! ja du denna sommar!!!underbar..synd bara att det blivit så kallt nu,med endast 10-12 grader om em/kvällarna! sitter på altanen nu med värmen på o filt om benen :))) önskar dig en fin fin helg!kram Jessica

Rosa i huset i vitt sa...

Så mysig veranda
ha en fin helg
kram Rosa

House and Garden by Bia sa...

Åhh vilken mysig farstukvist du har...mannen ska göra en veranda på vårt torp framöver...nu har vi inget tak alls framför vår ytterdörr, så där kan man inte sitta, hihi...
Jättemysigt har du ;)
Trevlig helg!
Bia

House and Garden by Bia sa...

hihi...över vår ytterdörr ska det naturligtvis stå ;))
Bia