måndag 21 juli 2014

Solig måndag!

Här är det första dagen på semestern, solen skiner och det är nästan tokigt varmt ute, ljuvligt! Jag trivs fantastiskt bra i det här vädret måste jag säga... Och trivas verkar också mina luktärtor göra...Visade för ett tag sedan att jag tog fram ett gammalt fönster och klädde med hönsnät för att prova om det kunde bli en bra spaljé till luktärtorna, och de verkar tycka om det och klättrar snällt uppför fönstret.


I år planterade jag bara vita, och visst är det fint, men nästa år blir det nog lite mer färg igen. Gillar verkligen när trädgården skiftar i massor av olika färger under sommaren.


Även lavendeln börjar titta fram nu, och jag ser fram emot att få plocka in blommor att torka. Men nu är det nog dags att plocka in vinbären först, så det kanske blir dagens pyssel.


Den här semestern har vi inte planerat så mycket. Vi har några projekt igång här hemma i huset, och utöver det tar vi dagen som den kommer. Gissar att flera av er också har semester. Har ni några spännande planer? Kanske står det några trevliga utflykter på schemat?

Hoppas att ni får en härlig start på denna nya sommarvecka och tack för att ni tittade in!

9 kommentarer:

House and Garden by Bia sa...

Åh så fint med luktärter...det påminner mej om farmor, som alltid hade ett fång med dom i "salen"...där man bara satt när det var fin middag, hihi....annars var det köket som gällde...är väl så nu för tiden också...köket...hjärtat i huset ;))
Kramis bia

choicesbyannie sa...

Så fint med luktärter, jag ska hämta hem en perenn luktärt imorgon ska bara förbereda med spaljen, roligt pyssel att se fram emot imorgon;)

Härligt med värme men lite varmt blir det allt när man jobbar i trädgården.

Fin semestervecka på dig
Kram
Annie

Änglarum sa...

Hej! kikar in som hastigast!! håller på o packar o fejar o lagar mat..(sonen skall vara ensam hemma för första gången över semester resan..berättar vart när jag kommer hem men ut i Europa med bil blir det ...kram Jessica

Nyanser av vitt sa...

Superfint. Vilken bra idé. Att ta dagen som den kommer har vi också gjort i en vecka. Nu jobbar jag denna vecka men sen är jag ledig igen. Underbara långsamma dagar i ett tempo som gör att jag mår mycket bra. Men jag fattar inte hur fort dessa "ta dagen som den kommer dagar" går :O)
Ha en fin semester
Kram

Änglar & Hjärtan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Änglar & Hjärtan sa...

Du har det så fint!

Önskar dig en skön och avkopplande semester!

/Alexandra

Anonym sa...

Så snyggt det blev med fönstret, perfekt för luktärtorna. Ha en härlig semester, passa på njut och bara göra ingenting.
Kram Birgitta

Gunillasljusglimtar sa...

Jaa men visst är luktärtervackra blommor! Smart med fönstret:) Jag jobbar sentre veckor tillbaka men njuter lediga dagar:) Kramen Gunilla

Mycket annat & lite betong sa...

Så fint de klättrar på hönsnätet! Jag tycker att det var snyggt med de vita luktärtorna mot den vita ramen.
Vi har börjat jobba igen efter semestern och får fortsätta med de ofärdiga projekten på kvällarna.

Ha en härlig semester!
Kram Agneta