måndag 7 juli 2014

Gott mellanmål i sommarvärmen

Nu verkar sommaren ha kommit tillbaka på allvar och i ett par dagar har vi haft riktigt varmt och soligt, och det är bara att passa på att njuta igen! Underbart att kunna tillbringa tid utomhus igen utan att behöva ta på sig flera lager kläder. Dessutom är det bara ett par veckor kvar till semester, härligt!

I lunchrestaurangen på jobbet säljs det ett fantastiskt gott mellanmål, och den idén har jag tagit med hem.


Under sommaren när det är varmt är jag inte så sugen på att äta smörgås som mellanmål, och nu finns det massor av goda frukter och bär i affärerna. Det här mellanmålet består av turkisk yoghurt blandad med bär, den här gången blev det blåbär. På toppen finns en nötmix och den här gången blev det valnöt, mandlar, hasselnöt och cashewnötter. Tror bestämt att det åkte med lite solrosfrön och pumpafrön också. Och till slut lite blåbär och melon på toppen - supergott! Har man dessutom förberett blandning av yoghurt och bär samt gjort i ordning en glasburk med nötmix i förväg, går det dessutom väldigt fort att göra dem.


Hoppas solen skiner där ni är och att ni får en härlig start på nya veckan!

3 kommentarer:

Rosa i huset i vitt sa...

Det ser gott ut och läskande
kram Rosa

House and Garden by Bia sa...

Visst behöver man mellanmål...det såg gott ut;))...själv har jag nyss ätit jordgubbar och grädde!!...nu ska jag ut och njuta av den nya skärmväggen som mannen gjorde på baksidan torpet igår...nu har vi en på varje sida om terrassen på baksidan huset, med kvälls sol;))
Njut av sommaren nu...
Kram

Anonym sa...

En sådan blandning är aldrig fel...
Ha det bra!
Kram Birgitta