onsdag 19 juni 2013

Så gott...

Tack för alla fina kommentarer om gästrummet, och det är så roligt att ni delar med er av sommarplanerna! Alltid lika roligt att få läsa era kommentarer och att få tips och idéer. Idag blir det ett inlägg som jag kan göra tack vare ett fint tips.


För ett tag sedan visade jag upp min loppade glasburk som jag fyllt med goda digestivekex och används som kakburk. Digestivekex är ju så fantastiskt gott! Kate med fina bloggen Nummer Trettiofyra tipsade mig om att det var väldigt gott med rabarbermarmelad och brieost på kexen =) Det var jag ju tvungen att testa! På hennes blogg fanns också ett bra recept, och jag har turen att ha rabarber växande i trädgården, så det var bara att sätta igång.


Jag har inte provat att göra marmelad förut, men det var inte alls så svårt, och visst blev det fantastiskt gott, kan verkligen rekommenderas! =) När jag ändå var igång blev provades det också att göra krusbärsmarmelad. Också den blev god, men rabarbermarmeladen var verkligen den bästa!


Här räknas det nu dagar till semester, men ännu är det ett par kvar, så nu tror jag att det är dags att ge sig av till jobbet. Önskar er alla som tittar in en riktigt fin dag!

8 kommentarer:

Choices By Annie sa...

Men så gott det verkar och så söta burkar en njutning på både insidan och utsidan;)
Ha en fantastisk dag
Kram
Annie

Gunillasljusglimtar sa...

Åh smarrigt minsann...visst är det så kul att få tips från söta bloggvännerPrecis som du ger oss nu! Kram på dej / Gunilla

Marie maräng sa...

Vad kul att testa på något nytt! Jag har aldrig gjort marmelad men hade tänkt göra det av mina krusbär i år.

MEN.. en dag när jag kom hem så saknade krusbärsbusken nästan alla blad det var bara en liten pinne kvar :( Jag googlade och fick veta att min blad blivit uppätna av krusbärssteklern.
Så nu blir de ingen marmelad :(

Önska dig en fin midsommar!
Kram Marie

Huset på Backavägen sa...

Väldigt fint gästrum! Rabarbermarmelad har jag inte provat men krusbärsmarmelad fixar sambon. Han är himla huslig på sånt. Må så gott!
Kram Anki

House and Garden by Bia sa...

Åh vad härligt med hemmagjord marmelad...och så fint du har gjort med burkarna också...riktigt lantligt...det gillas av mej ;)))
Ha en fin dag min vän!!
Kram bia

"Hemmet är min vrå" sa...

Så gott.. Kan tänka att det smakar bra till ost. Ha en fin och skön midsommarhälsning. Kram Mimmi

idémakeriet sa...

Mysigt att göra och säkert härligt att smaska på:)
Ha en skön midsommarhelg.
Njut av det goda.
Soliga kramar Gerda

fia sa...

Rabarber marmelad och brie ost.. mm låter gott ska testas .
Önskar dig en trevlig midsommar helg .