tisdag 13 maj 2014

Regniga dagar...

Ännu en härlig helg har passerat och lördagen var ganska solig och fin, så då passade vi på att måla husgrunden som muraren varit här och fixat till och vi har även blivit färdiga med årets ved som skulle kapas, klyvas och staplas i vedboden. Nåja, det gjorde vi inte under lördagen, det har tagit några helger, men nu är det iallafall klart. Det är sant som de säger att veden värmer flera gånger.. =) Det blev ordentligt med ved i år, så pass att vi förmodligen kan hålla oss varma under hela det kalla halvåret även om det skulle bli en vargavinter. Nu hoppas jag förstås att vintern blir av det mildare slaget, och framförallt att den väntar väldigt, väldigt länge med att dyka upp. =)

För innan dess hoppas jag så klart att vi har en lång och varm sommar framför oss, och tid för lite roligare pyssel också, för det dyker verkligen upp många andra idéer under tiden då man springer fram och tillbaka med veden eller står med penseln i handen och målar. Förutom lördagen så har det tyvärr varit ganska regnigt häromkring, så då får det bli lite inomhuspyssel istället.


Vi har sällan fikabröd till kaffet här hemma, men ibland är det gott med något litet till fikat, och mandelskorpor tycker jag är riktigt gott. De var dessutom enkla att göra så dessa kommer jag göra om fler gånger. Den stora, härliga, loppade glasburken som under vintern fått ta hand om våra pepparkakor, får nu istället ta hand om de goda mandelskorporna.


Receptet på goda Cantuccini hittade jag på Birgittas fina blogg Underbara Hem.

Önskar er en dag och hoppas att solen skiner där ni är!

5 kommentarer:

No34 sa...

Åh så gott med mandelskorpor, och dessutom blev det som en vacker dekoration i glasburken!
Fina bilder...
Tisdagskram från Kate

choicesbyannie sa...

Regniga dagar är perfekta dagar för inomhuspyssel men nu tycker jag allt att det får räcka. Nu vill jag pyssla utomhus istället.
Ser gott ut med mandelskorpor, mums.

Önskar dig en fin kväll
Kram
Annie

Änglarum sa...

Hej! så bra det är när man kan dela recept med varandra!ser goda ut.. ha en fin forts på veckan hoppas på lite sol igen,så växterna sätter fart!just nu står det still,ja inte gräset förstås :))kram Jessica

House and Garden by Bia sa...

Mums för mandelskorpor....nu väntar vi på värmen eller hur?....till helgen kommer den...åtminstone i några dagar och det tackar vi för ;)))...har fixat lite på uteplatsen idag...kört högtrycks tvätten och tagit bort lite grenar från äppelträdet ;))...ha det gott!
Kram bia

Anonym sa...

Kul att du gillade skorporna, de är farligt goda. Hoppas på en solig helg.
Kram Birgitta