tisdag 12 mars 2013

Påfyllning i skafferiet...

Vilken fantastisk helg det har varit! Underbart solsken och långa, ljusa dagar, så härligt! Men fortfarande riktigt kallt här hos oss, och än är det nog en stund kvar till vår och tills de första gröna bladen tittar fram i trädgården.

Det har varit tyst alldeles för länge här på bloggen tycker jag, så nu var det dags att titta in med en liten hälsning. I helgen som var blev det en del pysseltid och jag har bland annat byggt vidare på mitt skafferi. Ni som följt med mig på bloggen ett tag kanske har läst om att jag gärna vill ha ett "utanpåskafferi". Jag vill helst ha så mycket saker som möjligt framme och nära till hands när jag ska baka eller laga mat och använder gärna lådor och burkar för att förvara till exempel kryddor, socker, nötter, ströbröd och annat på köksbänkarna.


Jag tycker väldigt mycket om säckväv, för det är ett fantastiskt bra pysselmaterial som man kan ha till så mycket. I helgen sydde jag hop några bitar av säckväv så att det blev små säckar som jag nu har mjöl och socker i. Egentligen hade jag tänkt att sy fast tygtags på säckarna som talar om vad de innehåller, men så långt hann jag inte i helgen, och jag var naturligtvis tvungen att prova dem direkt, så än så länge är de pyntade med enkla papperstags och en bit snöre för att stänga säcken.


Det blev också lite annat pyssel i helgen, men det berättar jag mer om i ett annat inlägg...

Hoppas ni får en riktigt härlig tisdag och att solen skiner hos er också!

4 kommentarer:

Tinis vita hem sa...

Så charmiga påsar du sytt :)
Ha en fin kväll!
kram Tini

House and Garden by Bia sa...

Så himla fina "påsar"...gillar också säckväv...har t.o.m en säck som duk, hihi...
Härlig våg också;)
Ha de gott vännen!
Kram

Titti sa...

Snygga påsar. Har säckväv men ingen symaskin :) Annars hade jag tagit efter det här tipset . Ha en trevlig kväll.

Rosa i huset i vitt sa...

Så fina påsar..säckväv är ju ett härligt material
ha det bra
kram Rosa