måndag 30 april 2012

Härlig värme i torpet...

Ni kanske har märkt att det varit lite tunt med inlägg här under den sista tiden. Det har varit väldigt mycket kring huset som har krävt uppmärksamhet så då blir timmarna vid datorn lite färre. Vi har bland annat varit tvungna att göra om rökgångarna till vår spis och kamin och då passade vi också på att pensionera vår gamla kamin som har fått slita riktigt hårt för att hålla värmen uppe i lilla torpet under vinter, vår och höst.


Den har sett till att det blivit riktigt varmt, men eftersom den är gjord av gjutjärn, svalnar den fort när vi slutar elda. Nu har vi istället köpt kamin med en hel del täljsten, och de håller värmen kvar i många timmar efter att elden slocknat, underbart! Dessutom är det riktigt mysigt att nu kunna se elden genom den stora dörren på kaminen.

Vi märkte att det är ganska mycket att tänka på när en kamin ska inhandlas för att man ska hitta rätt i djungeln av kaminer som finns på marknaden. Förutom funderingar kring design, material och pris blev det också många frågor kring hur den skulle användas, hur stor yta som ska värmas upp, hur länge värmen ska bevaras och hur ofta man eldar. Tack vare många hjälpsamma och kunniga människor som kunde svara på våra frågor tror vi nu att vi har hittat rätt.


Nu ska vi nog inte behöver byta kamin igen på tjugo år eller så hoppas vi.. =) Kaminen inhandlades hos Kaminkungen där det finns flera fina kaminer att välja på och där vi har fått riktigt bra service och hjälp med våra frågor.

Nu är det strax dags för mig att åka till jobbet, men kanske blir det en lite kortare dag än vanligt idag och imorgon är det lite helg igen!

Önskar er en fin dag och en härlig start på nya veckan! Tack för att ni tittade in i mitt lilla hörn av blogglandet!

4 kommentarer:

katha´s kortmakeri sa...

Kikar in för att önska dig en fin valborg!
Kram Katha

Gunillasljusglimtar sa...

Jaa dessa underbara kaminer,tror jag snart kört slut på våran här också snart,hihi..Jättefin är eran nye..Grattis till det köpet,verkar vara genomtänkt minsann..Har ni stort torp? Känns här också att tid inte riktigt finnes till att besöka alla goa men tar en liten stund nu på morronen.Vi ska fira Valborg med ett par så vi ska äta gott o dricka gott o kolla elden o musik i kväll! Ha det så trevligt nu...Kramis Gunilla

loftkroken sa...

Hei på deg :))
Så koselig du stakk innom meg igår,ble veldig
glad :)Takk for koselig kommentar ♥
Så varmt og mysigt i vedovnen :))

Klemmer Bente

Anonym sa...

SÅ MYSIGT!!
Kramiz
Mamz