tisdag 24 september 2013

Och jag som trodde...

Ni kanske undrar om jag fastnade i virkgarnet och inte kunde komma loss? =) Nej, riktigt så var det inte, men det blev ett långt uppehåll mellan inläggen här. Tänkte nu iallafall titta in och säga hej, så att ni vet att jag finns kvar här bakom skärmen, även om tiden vid datorn varit väldigt tunn under senaste veckan.


Trots den fantastiska sommaren har det tagit lång tid för vissa växter att återhämta sig efter den långa och kalla vintern, och i år var jag övertygad om att jag inte skulle få se min blå klematis. Jag har tidigare visat den här på bloggen mitt i sommaren, och jag vet att den blommade tidigare förut.

I år visade den sig först inte alls, inte ett enda blad växte fram mot ladugårdsväggen, förrän i augusti. Så glad jag blev när jag fick se de små bladen och det visade sig att den faktiskt hade klarat vintern, och att den bara tagit lite extra sovmorgon. Och vem vill inte göra det ibland? =) Nu har den återigen klättrat upp mot väggen och en mängd knoppar väntar på att få slå ut. Och jag som trodde att jag inte skulle få se de fina blålila blommorna igen!


Den luktärt jag sådde i början av sommaren har nu också (äntligen) börjat blomma, och visar upp en hel kaskad av härliga färger. I år var första gången jag provade att så dessa, och det lär nog bli under fler år framöver. Härligt att få njuta av alla vackra färger så här på sensommaren, när det mesta i övrigt i trädgården har blommat över.


Kan summera det här året med att jag fått se ett och annat växa upp i trädgården och i grönsakslandet, men att jag måste så mycket, mycket tidigare nästa år. Påminn mig gärna i januari om att jag ska så tomater.. =) De har inte riktigt hunnit växa till sig, så någon vidare tomatskörd lär det inte bli innan frosten dyker upp. Roligt hur som helst att se det man sått växa upp, och man lär sig något varje år.


Önskar er alla en riktigt fin höstdag, och tack för alla rara kommentarer ni lämnar hos mig!
Hoppas att vi ses snart igen!

8 kommentarer:

Choices By Annie sa...

Så vackra blommor, ja det är en fantastisk höst vi har. Såg en midsommarblomster blomma på vägen till förskolan idag. Härligt;)

Önskar dig en fin dag och ser fram emot ditt upcyklade bidrag;)

Kram
Annie

Gunillasljusglimtar sa...

..Lite roligt Petra! Har likadan Clematis som var lite sendankig iår.Sen satte jag luktärt för första gången här i stugan,dom blommar för FULLT!! Så kul med blommorna så sent.Rosorna är nästan som finast NU! Ha en fin dag..Kram Gunilla ♥

House and Garden by Bia sa...

Åhh luktärter som är så fina och doftar så gott....det påminner mej om min farmor...hon hade alltid luktärter i "salen".....och du skulle se min klematis....den måste trivas, för jag får så mycket fina blommor varje år...herregud vad den blommar;)
Kram på dej!
Britt

Änglarum sa...

Hej! härliga färger på dina blomster!!mina luktärtor blommar som finast nu..hoppas frosten dröjer lite än,för det vore ju synd om den kom nu o tog dem! hoppas du har det bra <3 kram Jessica

Mycket annat & lite betong sa...

Tur att hösten varit varm! Min rosenskära har just slagit ut.

Kram Agneta

Ekenäsliv sa...

Oj vad det blommar än..!!
Sköt om dig och ha en fin onsdagskväll!
Kram Anna

Huset på Backavägen sa...

Jättefina blomster. Luktärt kanske jag ska prova på nästa år. Min krasse som jag sådde har fullständigt exploderat med huuur mycket blommor som helst tills i morse. Vi hade -3 här i morse och all krasse bara tvärdog... Må så gott!
Kram Anki

Viola sa...

Många av min växter i vattenhålet har inte klarat sig efter dessa kalla vintrar, många rosor har dött, likaså clematis...då blir man less...ha en fin helg, kram