onsdag 18 juli 2012

Utanpåskafferi...?

Det verkar alltid finnas lite för lite plats i mina köksskåp. Glas, porslin, kryddor, kaffe, te och ingredienser till matlagning och bakning får slåss om utrymmet. Därför har jag så smått börjat skapa mig ett utanpåskafferi.. =)



Mitt kök är tyvärr väldigt mörkt (gissa om det kommer på tal emellanåt? =) Tyvärr får målarpenseln här inne vila ett tag till då annat står före i renoveringskön), men det finns ganska gott om bänkyta som jag kan använda. Tycker att det är väldigt praktiskt att ha en del saker framme, lätta att hitta och nära till hands när det är dags att sätta igång med bakning eller matlagning. Med förvaring i glasburkar och med en liten etikett kan det till och med bli lite dekorativt.



Här finns också plats för det lilla kakfatet jag gjorde förra året, som tillverkades av små söta glas och några glastallrikar.



I en vacker trälåda som vi fått av goda vänner finns plats för havregryn och müsli, och här finns också några loppade bakformar och grundreceptet på bröd som jag använder när jag bakar i bakmaskninen.



Har ni funderingar på att köpa en bakmaskin kan jag varmt rekommendera det. Jag fick min maskin i mars, och sedan dess har vi haft hembakt bröd hela tiden. Doftar ljuvligt när man kommer upp på morgonen när man har satt maskinen på timer så att den är klar strax före frukostdags. Eftersom det går så snabbt och lätt att baka kan man också unna sig att testa lite nya varianter och här har det bland annat bakats bröd med torkad frukt och russin, med valnötter och solrosfrön, med tomat och basilika, och med paprika och vitlök.



Men nu är det nog dags att starta upp dagen, och jag hoppas vi får en fin och solig onsdag! Tack för att ni tittade in, hoppas vi ses snart igen!

10 kommentarer:

Anneli sa...

Så praktiskt och även jättefint!

En bakmaskin låter som en bra investering.
Är sååååå trött på "köpebröd" just nu.......

Fina foton du har och mycket inspiration får jag.

Kram Anneli

Änglarum sa...

Hej! du är så pysslig och full av ideer. hade jag haft mer plats hade definitivt en bakmaskin fått flytta in ;) men det är överfullt i alla skåp!ha det gott snart semester för dig med!kram Jessica

Anna sa...

Men åh så det ser trevligt ut!! Verkligen fint!
Kram Anna

Annes vita rum sa...

Men åhh så mysigt,och vilka fina bilder sen..ha de gott/kram Anne

lotta sa...

Såå mysigt med ett utanpå skafferi. Då ser man ju liksom det fina på ett helt annat sätt! Mycket mysigt!! Kram Lotta

Rosa i huset i vitt sa...

Ser så fint ut ....
Ha en bra dag
Kram Rosa

House and Garden by Bia sa...

Hej! Det är första gången jag tittar in hos dej. Du verkar ha en trevlig blogg, o fina bilder har du fått till. Titta gärna in hos mej vid tillfälle.
Kram från Bia

Unknown sa...

Härligt att ha utanpå skafferi. Har själv funderat många gånger om jag skulle fixa till det här med så kanske jag kan hitta allt det jag behöver någon gång;)

Det där med bakmaskin kanske inte är så dumt ändå, här bakar vi ofta bröd ändå men kanske det vore lite enklare med en maskin.

Önskar dig en ljuvlig kväll
Kram
Annie

Gardenhouse sa...

Du har så fint och lantligt varmt i ditt kök, mörkt eller ej ;)
Kakfatet passar ju perfekt in.
Jag tror vi gör som er angående Öland, far dit varje år...
Skörde festen i september verkar ju så spännande där!
Har du varit på Gotland? Är där lika vackert tro? Mest likt norra Öland har jag förstått.
Kram Sussi

Änglar & Hjärtan sa...

Mums med nybakat bröd! Så fint du gjort m alla glasburkar och lådor! Ser så mysigt och ombonat ut!
Ha en skön söndag! Kram Alexandra