söndag 22 juli 2012

Pyssel med tråd...

Inspirerad av ett härligt reportage i favorittidningen Jeanne dÁrc Living och av duktiga pysselvännerna som var här på besök, sattes det igång projekt pyssel med tråd. För att pyssla med tråd, luffarslöjd eller fil de fer, som det ju också kallas, behövs tråd, några bra tänger, lite fantasi och en stor skopa tålamod =)

Först ut att tillverkas blev några krokar. Är man duktig går det säkert att böja till dessa på fri hand, men vi använde bland annat spikar och korkar fastsatta på en träbräda som mall, som vi sedan virade tråden runt.Krokarna sprayades med svart färg och skruvades sedan fast på en träbräda, det blev en liten krokbräda helt enkelt. Har inte gjort någon upphängning till brädan ännu då jag inte bestämt mig för om jag ska sätta upp den med skruv eller om jag ska fästa sugproppar på baksidan för att kunna hänga den i badrummet direkt på kaklet.Nästa projekt blev små äggkoppar...Här använde vi värmeljus som mall att snurra tråden runt, som blev precis lagom till äggen, och avslutade med att böja till en liten ögla i änden på tråden som kunde användas för att skruva fast tråden i en liten träbit som fick bli foten på äggkoppen.Testade också att forma till en galge för att hänga mina favoritarmband på. Den här fyller förvisso sin funktion, men blev inte alls som jag tänkt. Fördelen med att misslyckas med pysselprojekt är ju iallafall att man lär sig saker och kanske till och med får nya idéer =)Utefter den nedre delen av galgen gjordes små öglor, för att armbanden ska hållas på plats och inte bara samlas i ena hörnet av galgen.I de nedre hörnen formade jag spiraler. Bakom den ena har jag gömt en liten hake som håller ihop galgen och som gör att jag lätt kan ta av eller hänga på nya armband.Under tiden det här pysslet gjordes väcktes massor av nya idéer och jag kommer absolut testa den här typen av pyssel flera gånger, väldigt roligt! Kanhända gör jag ett nytt försök med min galge för att få den som jag hade tänkt från början, men nu har jag startat ett annat, lite större projekt med tråd, som jag ska visa när (eller om..) det blir klart.

Idag är det sol bakom moln här hos oss, och det betyder målarväder! Så här blir det till att ge sig ut och leta upp penseln och se om vi kan få gjort lite nytta idag =) Ikväll hoppas jag att det blir en lång tur runt i Blogglandia för att se vad ni hittat på för roligt under helgen.=)
Hoppas ni får en skön söndag och att vi ses snart igen!

14 kommentarer:

vitaspets sa...

Det blev jättefint ...
Kram Karina

Gunillasljusglimtar sa...

Åh så sött! Sånt verkar kul men tålamod kanske jag inte har till det:))..Du pysslar o grejar du Petra! Här målas det runt knutarna i dag av mannen,inne bakas det! ha en fin solig dag...kram Gunilla ♥

loftkroken sa...

Super fint :))
Flink du er :)

Bentekram

Lilla Källängen sa...

Krokarna blev ju perfekta..å så snyggt det blev det du pysslat!
Väldigt kreativt
Kram Anneli

Anna sa...

Oj så mycket fint du pysslat! Särskilt fina tyckte jag krokarna blev!
Kram Anna

Änglarum sa...

Så duktiga ni är,ser ju en aningen pilligt ut..ha en skön kväll ;)kram Jessica

Änglarum sa...

Så duktiga ni är,ser ju en aningen pilligt ut..ha en skön kväll ;)kram Jessica

Rosa i huset i vitt sa...

Så fina saker du har gjort...gillar krokbrädan massor
Ha en bra kväll
Kram Rosa

Anonym sa...

Oj, så mycket fint ni har gjort. Man får så mycket idéer, så jag vet inte hur jag skall hinna med allt... vill testa.

Kram Birgitta

Annes vita rum sa...

Vilken pysselverkstad:) gillas jättemycket! ha det finfint! kram/Anne

House and Garden by Bia sa...

Va roligt att du tittade in hos mej! Jag vet inte vad den blå blomman heter, men det växer mycket av den på tomten på torpet. Vad fina saker du har gjort, krokbrädan var ju bara såå härlig.
Kram Bia

Härliga Livet sa...

Godmorgon!

Oj så fint. Krok brädan gillade jag massor.

Ja visst är det mysigt på Öland. Gårdby cafe längs öst kusten nästan jämt med Färjestaden. Även karamelkokeriet ligger på denna väg. Mycke loppisar oxå. http://www.gardbylanthandel.net/Karta.html

Hoppas ni hittar hit. Verkligen värt ett besök.
Vi har haft tur med vädret här. Nästan igen regn på 2 veckor. Idag skulle det bli 26 varmt och i morgon med. Så hoppas den riktiga sommaren kommer nu.
Ha det gött.
Kram Pernilla

A House With A View sa...

Åh vad jättefint det blev!! Vad pysslig du är!! Så personligt och charmigt att ha egenhändigt gjorda ting hemma!!!

Kraaaaaaaaam aka

Viola sa...

Krokarna blev ju så fina..hoppas solen lyst även på dig idag, vi har haft ett underbart väder, ha en fin vecka, kram