fredag 10 januari 2014

Vinter på väg?

Den här härliga kylskåpsmagneten köpte jag av Anna som har Annas Idéer på Åhagas Julmarknad strax före jul, och den passar mig så fantastiskt bra! För nu när jul- och nyårshelgerna är förbi, så längtar jag verkligen bara efter våren.


Om jag skulle få önska, så skulle jag önska att vintern fanns här just runt jul och nyår, så att man får den där mysiga julkänslan och så att man vill sticka strumpor, halsdukar och pulsvantar för att hålla värmen när man ska ge sig ut. Men i år blev det ju inte riktigt så, däremot har jag fått höra att vi ska få snö idag, och kallare under en tid framöver. Så för att jag nu ska ta mig igenom den här vintern, och förhoppningsvis riktigt snart få se våren, skämmer jag bort mig med små vårblommor, som jag helst vill ha runt om i hela huset.


Jag kan bara inte låta bli att köpa dem, och jag blir lika glad varje år pärlhyacinter, krokus och scilla dyker upp i blomsteraffären. Och snart blir det nog också dags att plocka hem årets första bukett med tulpaner, ser fram emot det! Vilken är er favorit bland vårblommorna?


Önskar er alla en fantastisk fredag!

15 kommentarer:

Härliga Livet sa...

Kikar in och önskar dig en skön helg.
Kramar Pernilla

No34 sa...

Underbara vårblommor, föredrar tulpaner och ranunkler!
Trevlig helg, kram Kate

Gunillasljusglimtar sa...

Jaa vilket bra ordspråk! Så ska vi känna det! O så är det ju också men bättre den kommer nu då så blir det vår sen..trevlig fredag på dej ♥ Gunilla

House and Garden by Bia sa...

Jo visst kom vintern till slut ;)....här snöar det lite lätt nu...vi har fått tre, fyra cm...hoppas det ligger kvar nu...jag gillar olika vårblommor...tulpaner förstås...krokus, ranunkel och flera andra.....må så gott och hoppas ni också fått lite vinter ;)))
kram bia

Anneli sa...

Ingen snö här än på västkusten, gott så länge den dröjer.
Mina favoriter måste nog ändå bli tulpaner, finns ju så många olika sorter och färger!
Mycket vackert.............

Önskar dig en fin helg,
Kram Anneli

Choices by Annie sa...

Jag gillar att snön kom,allt blev så mycket ljusare. och som du säger; man kan alltid fixa till lite vår inomhus i väntan på den utomhus.

Önskar dig en fin fredag
Kram
Annie

Anna sa...

Det är en strof tagen ur en Ulf Lundell-låt...
Jag funderar på en sak med scillor. Borde man inte kunna driva upp det själv med lökar inomhus? Ska nog köpa en fp i höst och sedan prova nästa vår!
Ha en fin helg!
Kram Anna

Huset på Backavägen sa...

God fortsättning! Här kom snön i natt så nu är det ljust och fint ute, det är väl det enda positiva. Hoppas bara att det inte blir så himla kallt som förra året. Mina favoriter är tulpaner alla gånger sen tycker jag mycket om pärlhyacinter. Må så gott!
Kram Anki

VisaLiza sa...

Här längtas det också efter vårblommor och huset har fyllts på med lökar. Svårt att välja en favorit men pärlhyacinten är nog favoriten om jag måste välja bara en. Kramar Liza

Änglarum sa...

Hej! härligt ordspråk :) ja nu har vi fått vinter..samtidigt som man flyttar in lite vår i form av små vårlökar!önskar dig en fin vecka! kram Jessica

Änglarum sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Viola sa...

Har precis varit och köpt mig 30 st vita tulpaner, just nu faller stora flingor utanför fönstret :-) vill ha vår NU, kram

Marie maräng sa...

Här har vi fått både snö och kallt.. temperaturen ligger runt -15 grader bbbrr!

Ja.. visst längtar man till våren nu, som tur är så har det kommit lite vårblommor som förhöjer tillvaron =)

Så fin planering du har gjort!

Mina favoriter är snödroppe och vit pärlhyacint men tackar inte nej till lite krispiga tulpaner.

Ha de så gott!
Kram Marie

Vita Falkens Lantliv sa...

Jag längtar med till våren men det är dessvärre lite tidigt ännu ;) Tur att man kan köpa lite vårblommor sålänge!

Kram Susanne

Marie maräng sa...

Tittar in för att önskar dig en fin start på den nya veckan!

Kram Marie