måndag 9 december 2013

Andra advent och inspirerad...

Tidig morgon, och utanför fönstret är allt vintervitt efter helgens nästan oavbrutna snöande. Nu verkar vintern ha kommit hit på allvar. Det var också ordentligt blåsigt i fredags. Strömmen var borta nästan hela dagen och nätet blev det ordning på först igår kväll. Måste ändå säga att vi klarat oss riktigt bra trots snö och blåst, och jag hoppas att alla ni där ute har gjort det också.


Det har verkligen varit full fart här under några veckor, men tyvärr mindre tid över till att sitta vid datorn. Även igår fanns det aktiviteter i kalendern och tanken var att jag skulle åka iväg över dagen. Men snön riktigt vräkte ner under förmiddagen och jag valde att stanna hemma, och fick istället en extra dag här hemma med tid för lite julpyssel. =)


Kanske tittade ni på Ernst i torsdags? Tycker verkligen att han lyckas skapa fantastisk julstämning i det vackra huset i Kolsva, och jag blir som alltid väldigt inspirerad när jag får följa hans pyssel. Den här gången pysslades det en del med äpplen och tyvärr såg jag inte riktigt hela programmet och missade vad det blev av äpplena i slutändan. Jag får nog försöka hitta programmet och se om det på nytt för att inte missa något! =) Jag fick iallafall en idé om att göra en enkel adventsljusstake, med just äpplen.


Först letade jag fram en bricka att ställa mina äpplen på, och jag hittade en i betong. Eftersom jag tänkte mig en lite mjukare variant blev den först inklädd i säckväv, som ju är ett av mina absoluta favoritmaterial. Därefter sattes äpplen på brickan som omringades av mossa, några små grankvistar och några kanelstänger. Ljushållarna som jag stuckit ner i äpplena fanns sparade i jullådan sedan förra året, och de nya svarta siffrorna som jag satt fast i äpplena, köpte jag häromdagen för en billig peng på Rusta. Snabbt och enkelt pyssel!


Den nya adventsljusstaken fick ta plats i det lilla fönstret i köket tillsammans med en nyinköpt en och några loppade ting. Mysigt med ljus i fönstren och jag hoppas att det blir mer pyssel av det här slaget.


Önskar er en fantastisk start på denna nya, vita vintervecka!

7 kommentarer:

No34 sa...

Så himla fin adventsljustake du gjort! jag kikade på Ernst igår kväll på Tv4 PLAY... tror jag :) det var maken som hjälpte mig att spela in... Är inte så teknisk nämligen!!
Måndagskram från Kate

choicesbyannie sa...

Men vilken smart idé. Jättefina.
Själv gillar jag egentligen inte Ernst, det är något med hans sätt som jag finner påklistrat och lite för käckt. Men hans idéer är faktiskt fantastiska så jag brukar bortse från mannen och fokusera på det han tillverkar istället,)

Så tråkigt med en allergisk katt, har ni testat de hyacinter som inte doftar så mycket, kan vara värt att testa för det är ju så mysigt.

Önskar även dig en fantastisk start på den nya veckan
Kram
Annie

MirEll sa...

Så fantastiskt fin den blev! Själv har jag inte heller sett Ernst men tänkte att jag skulle leta upp det och kolla på det vid något bra tillfälle, jag tycker också om att bli inspirerad.
Ha en fortsatt bra dag! Kram Linda

House and Garden by Bia sa...

Vilken fiffig idé....den adventsstaken gillas av mej...lånar den idén av dej till nästa år ;)))
tänk vad man får mycket inspiration av er bloggerskor på alla bloggar ;)))....lessnar aldrig att titta in hos er ;))......
kramisar bia

Marie maräng sa...

Vilken mysig adventsljusstake du har gjort!

Visst är det fint Kolsva och kul att se vad fina saker Ernst hittar på! Veckans tv höjdpunkt om man frågar mig :)

Önskar dig en fin vecka!
Kram Marie

Gunillasljusglimtar sa...

Otroligt vacker adventstake! Du kan du:) Kramen Gunilla

Anonym sa...

Vilken vacker adventsljustake!!!
Kramiz
Mamz