fredag 13 december 2013

Lucia...

Efterlängtad fredagsmorgon, så som alla fredagsmorgnar, men idag är den lite mysigare än vanligt, om ni frågar mig. Lucia är verkligen en speciell dag, med en extra härlig stämning och med vetskapen att det inte alls är så långt kvar till jul.

Vi fick besök av lucia på jobbet igår och fick lyssna på vacker sång vid morgonfikat, mysigt! Väldigt vackert, men förutom den klassiska luciasången när tåget vandrade in och ut ur lokalen, var det bara nya låtar, eller iallafall melodier. Roligt med lite nytt förstås, men jag måste också erkänna att jag saknade några av de klassiska melodierna en smula. Hur som helst var det fantastiskt fint och jag är glad att jag fick chansen att lyssna.


Eftersom jag valde att stanna hemma i söndags istället för att åka på planerad utflykt, hann jag också med lussekattsbaket, så att det finns här hemma till dagens eftermiddagsfika. Något vidare vackra blev de inte, men faktiskt ganska goda, så jag får vara nöjd med det. =) För min del är saffran och russin i lussekatterna ett måste, och doften av det nybakade är verkligen fantastisk. Här äts det inte så många om året, det blir några stycken dagarna efter att de har bakats, men dem vill jag verkligen inte missa.

Idag har jag en ledig dag och det är dags för den årliga utflykten till det stora varuhuset i Ullared. Hoppas hitta lite smått och gott inför julen, men framförallt ser jag fram emot utflykten i sig och att bara ha en riktigt trevlig dag tillsammans med en god vän.

Önskar er alla som tittar in en härlig, stämningsfull luciadag!

4 kommentarer:

Gunilla sa...

Tack söta Petra för hälsningen så här på Lucia morgonen. JAG ligger inlagd förstår du har ju mått dåligt det sista med min ulcerös kolit.Så det har varit tarmvila med dropp o undersökningar.Skönt att ligga inne o få specialistvård! Kram o ha en fin dag med väninnan! Kram Gunilla

House and Garden by Bia sa...

Här försvann lucia med blåsten och även snön, hehe....vi har haft nästan storm i natt ;(....hoppas på mer snö innan julafton.....
Ha en fin lucia helg!
Kram bia

Anneli sa...

Hoppas du hade en fin dag i Ullared.
Fick du fyndat något?

Har varit där 3 gånger i år..........kan aldrig få nog.
Tycker som du att det är en rolig utflykt, man tar ledigt och gör en massa kul en dag sådär.

Ha en fin helg,
Kram Anneli

Anonym sa...

Den utflykten är alltid lika rolig
//Kram Lena