tisdag 19 februari 2013

En utmaning och en ljus idé...

God tisdag! Här är det en nollgradig sådan och snön ligger fortfarande vit utanför fönstret. Men har ni märkt att det börjar bli ljusare på dagarna nu? Märkte det häromdagen när jag var på väg hemåt vid femtiden och det fortfarande inte hade blivit mörkt. Nu är vi verkligen på väg mot vår och det är ju riktigt härligt!

Helgen bestod bland annat av en del flytta runt, som jag skrev igår, men det har också hunnits med en del pyssel, och bloggläsning. Roligt också att få läsa era härliga kommentarer om söndagsaktiviteter, så kul att ni delar med er av er dag!


Annie med fina bloggen Huset Nummer 10 har en pysselutmaning som går ut på att skapa något nytt av konservburkar. Konservburkar är riktiga favoriter här hos mig och det finns mycket roligt man kan göra med dem. Speciellt roligt blev det att pyssla med burkar efter att jag hittat en speciell öppnare som gör att man kan återanvända både lock och burk och inte riskerar att få vassa kanter på burkarna när de har öppnats. Öppnaren finns att hitta på flera ställen, men bland annat på ett stort möbelvaruhus, och de kostar inte många kronor.


Jag sparade några burkar förra året och lade utomhus i en hink över vintern. De har nu blivit härligt rostiga och fina och några av dem fick komma in och bli lite ompysslade. Med ett enkelt snöre runt burken fick jag en ny blomkruka.
I mitt lilla sovrumsfönster har vi under julen haft en julstjärna hängandes som har spridit ett härligt ljus, men sedan den togs ner har jag inte satt upp någon ny lampa och jag har saknat ljuset i fönstret.


En annan av burkarna fick jag därför hjälp med att borra ett hål och sätta i en elsladd i. Sladden gömde jag under ett tunt rep som också användes som dekoration. Den blev inte riktigt som jag föreställt mig, men nu har jag en söt liten lampa i sovrumsfönstret. =) Jag har också fått fler idéer om hur jag med en lagom stor burk och kanske en burk sprayfärg kan få en helt ny lampa.


Nu har jag lite ljus i sovrummet igen och fönsterlampan blir mitt lilla bidrag till Annies utmaning. Har ni också en idé om vad man kan hitta på med konservburkar, titta in hos Huset Nummer 10 och läs om utmaningen. Klicka på bilden för att komma dit.


Tack för att ni tittade in! Önskar er en riktigt fin dag!

16 kommentarer:

Titti sa...

Åh så himla läckert att borra hål i burken & göra en lampa...:)) synd att man inte är så bra på att borra....Ha en fin dag. Kram

Tinis vita hem sa...

Vilken fin idé att laga en lampa av en konservburk :)
Ha en fin dag!
kram Tini

Anonym sa...

Häftigt att bara komma på tanken
du är väldigt klurig/ kram Lena

Unknown sa...

Så fin den blev, jättevacker. Stort stort tack för ditt bidrag
Kram
Annie

Annes vita rum sa...

Härligt att se alla fiffiga och kreativa människor:)
Visst är det härligt med ljusare dagar,fast idag så vräker det ner mera snö hos oss! ogillas!
önskar dig en fin dag..kram

Änglarum sa...

Hej Petra! så fiffigt o fint det blev >3 duktiga du..ha en fin forts på Tisdagen! kram kram Jessica

Marianne sa...

Så läckert!
Du har verkligen lyckats få det rostigt!:)
Kul att hitta på nya saker av det som garanterat går som skräp annars:)
Ha en finfin dag!

Anna sa...

Oj vilka fina idéer!
Kram Anna

Gunillasljusglimtar sa...

Men åhh så kul! Va fiin lampan blev då!! Kul att läsa om minsann..Jaa visst har ljuset verkligen kommit till oss längre o längre nu...Härligt det.Kram Gunilla ♥

House and Garden by Bia sa...

Gud så fin fönsterlampan blev...vilken fin idé ! Har också lagt ut några burkar som har börjat rosta..men vet inte riktigt vad jag ska göra av dom...blir väl blommor i dom kanske, få se....har några som jag har spray målat vita o svarta..som jag har pennor o saxar i ;) Man kan gör mycket av dom ;))
Kramisar från bia

Rosa i huset i vitt sa...

...vilken bra ide att göra en lampa..man får så många nya ideer och tips genom dessa utmaningar ..jättekul tycker jag
ha en bra dag
kram Rosa

Gardenhouse sa...

Så rart du hittat på med burken! Det blev ju verkligen såå snyggt :)
Rolig utmaning...
Som du klarade med bravu.
Ha en fin onsdag,
kram Sussi

Gardenhouse sa...

Så rart du hittat på med burken! Det blev ju verkligen såå snyggt :)
Rolig utmaning...
Som du klarade med bravu.
Ha en fin onsdag,
kram Sussi

Marie maräng sa...

Så fint och fiffigt du fixade utmaningen ;)

Snyggt rostiga.. tror jag antar ditt tips och lägger ut några för att rosta till sig ;)

Önskar dig en fin morgondag!
Kram Marie

Anita sa...

Tänk att rost är så snyggt! Himla bra ide!!

Monkan sa...

Jamen, hur snygg som helst ju, och verkligen användbar. Jag gjorde för ovanlighetens skull ett pyssel bara för att göra, för utmaningen. En burk helt enkelt. Men klart den är ju också användbar, som burk, fast jag har inte ens funderat på var jag ska ha den. Men nu... kanske göra en till och göra om dem till fönsterlampor :)

Hmmm, "öppnare från stort möbelvaruhus", undrar om det är sån som jag haft liggande i en låda ett par år men inte använt än, eftersom jag har en gammal väggfast NilsJohan/Röda Clara (fast den är vit). Den handhållna från Möbelvaruhuset har nog samma funktion tror jag.