fredag 14 december 2012

Härlig fredag och julklappsinslagning...

Fredagar ger alltid en liten extra härlig känsla tycker jag. Två lediga dagar närmar sig för många och kanske har man både sovmorgon och lite mer tid för pyssel framför sig. Och under den här tiden på året finns det ju en hel del man vill pyssla med. Här är nu de flesta julklappar inhandlade och väntar på att få slås in. Är ni färdiga med julklappsinköpen?


Jag har alltid tyckt om att slå in och pynta paket, då det är roligt att ge bort en extra personlig julklapp. Varje år används kilovis med papper när paket slås in, som så snart paketen öppnats slängs bort. I år kommer jag försöka slå in paketen här hemma med en extra tanke och i eco-wrapping stil.

Eco-wrapping handlar om att återanvända sparat material för att skapa presentförpackningar, som dessutom sedan kan återanvändas. Kanske inte helt lätt, men väldigt roligt och bra för miljön, så det är absolut värt ett försök. Det är Annie med fina bloggen Huset Nummer Tio som lärt mig om eco-wrapping. Titta in på hennes blogg för att läsa mer och för att få massor av inspiration från henne och andra bloggare som skapat fantastiska presenter med eco-wrapping. Det inlägget hittar ni HÄR.


Tack för alla fina rader ni lämnar här hos mig, jag uppskattar verkligen att ni tar er tid att lämna ett tassavtryck när ni tittar förbi!
Önskar er alla som tittar in en underbar fredag och en riktigt härlig helg!

14 kommentarer:

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Här är det också lite paketinslagning idag...så mysigt tycker jag.
Önskar dig en fin och kall helg, kram från Maria

Annes vita rum sa...

Så sant så,hur mycket papper som helst...
Klapparna är färdiginslagna och visst är det roligt att göra lite fina paket:) kallt hos oss. Idag-15 önskar dig en fin helg.kram..

Marie maräng sa...

Så spännande och se hur paketen blir... för du visar väl?

Jag kan säga att det är en hel del klappar kvar att handla för min del.

Ha en fin 3:e advent!
Kram Marie

Mormors gård sa...

Hej!
De några klappar som skall köpas står på dagsprogrammet imorgon;) Det mesta bakar eller kokar jag själv, men barnen vill ju gärna ha ngt annat än godsaker ;)
Njut av helgen!
Kram, Jessica

Mycket annat & lite betong sa...

Här ska också slås in julklappar! Jag har i alla fall tagit fram papper och snören.
Jag har alltid sparat fina snören, papper och kartonger och blivit pikad av mina barn för det. Nu ska jag berätta för dem att det är eco-wrapping jag hållit på med.

Kram Agneta

House and Garden by Bia sa...

Hej !
Vi köper bara en julklapp som vi byter kring ett tärningsspel, vi är några släktingar som brukar ses hos svägerskan på julafton..så här är det klart...bara nån sak kvar till dottern som får av oss...men hon önskar sej bara pengar :))
Ha en fin helg vännen!
Bia

katha´s kortmakeri sa...

Här ska handlas klappar snart...
Ja visst gör Annie fina saker!
Ha de gott!
Kram Katha

Huset nummer tio sa...

ååå så söt du är, lite generad blir jag allt så här på lördagsmorgonen, tack söta du;)

Så roligt att du hoppar på Eco-wrapping tåget och jag hoppas vi får se resultaten sen när de är färdiga, ser fram emot det.

Önskar dig en härlig helg.
Kram
Annie

Gunillasljusglimtar sa...

Gomorron fina Petra! Trevligt med Eco-wrapping!! Är ju inte så svårt igentligen!
Nu har jag antagit awarden från dej...svarat på alla frågormen låter vem som antaga den :))

Nja inte riktigt färdig än men hoppas bli idag eller i morron med klapparna till barnbarnen.Jobbar ju julafton o lördag dygn innan så denna helg som är kvar:) Kram på dej ♥ Gunilla

Lilla Källängen sa...

Det här är första året på länge som jag har alla julklappar färdiga till tredje advent och det känns såå skönt...nu slipper jag kanske mardrömmarna närmare jul om att jag har glömt någon :-)
Så fina arrangemang du har gjort med ljus och kottar! Jättesnyggt!
Önskar dig en härlig helg
kram Anneli

Rosa i huset i vitt sa...

ska väl börja efter helgen att slå in lite klappar
ha en bra advent
kram Rosa

Anna sa...

Nu fick jag en flash-back!:)
När vi var små och fick presenter sa alltid mamma att vi skulle öppna försiktigt. Pappren vek hon ihop fint och avände igen. Kommer ihåg att hon förvarade dem i massa tygfack som hängde på väggen i skafferiet.
Det var ju att återanvända de också, men ecowrapping är snyggare!
Kram Anna

MirEll sa...

Tänkte också försöka eco-wrappa en del av mina julklappar, dock är mestadelen redan inslagen i vanligt julpapper men de son är kvar tänkte jag göra ett försök med. =)

Anonym sa...

Det får bli inslagning av julklappar till veckan.
Ha en bra 3:e advent!
Kram Birgitta