tisdag 13 november 2012

Pyssel med små detaljer...

Tack för alla fina hälsningar om min vinterdekoration, och för era tips! =) Den får nu vila tills jag kommer på om det är så den ska se ut, eller om det är något som ska ändras. Idéerna brukar ju ibland dyka upp när man minst anar det, eller hur?

I förra veckan var jag bland annat iväg på utflykt till Gekås och butikerna runt omkring. Det blev några julklappsinköp och jag köpte även hem gardiner, lite ljus och pysselmaterial och de dyker säkert upp här på bloggen så småningom, i någon form. =)Är man i Ullared får man ju inte missa de fina sakerna i Lantmännens butik och inte kan man heller åka hem utan att gå in på Panduro. Nu får det bli lite pysseltid framöver så att sakerna hamnar på plats. Med bara några veckor kvar till advent börjar det bli hög tid att fundera över hur årets adventsljusstakar ska se ut. En mysig tid tycker jag och det får gärna finnas ljus i alla fönster här hos oss.


I helgen smygtittade jag lite i jullådorna för att se vad som sparats där sedan förra året. Där fanns en del överblivet pysselmaterial och det resulterade i att jag fastnade med pyssel i soffan i ett par timmar i söndags kväll. Jag hittade bland annat förra årets paket till adventsljusstakarna och några tändsticksaskar. Att pynta tändsticksaskar tycker jag är ett lagom söndagspyssel =)


Det går snabbt att dekorera askarna och med en liten yta att dekorera kan man prova med många olika bilder och material.


Den här gången blev det mest änglar på mina askar, men allt möjligt går ju att använda till detta lilla pyssel. Och man kan ju inte få för många av dem. Nu när det är så mörkt om kvällarna vill jag ha ljus tända hela tiden och då är det bra att ha en tändsticksask i vart hörn. =)


Idag vaknade jag upp till minusgrader och vedspisen får arbeta hårt för att det ska bli varmt i vårt lilla kök. Hur ser det ut hos er? Har vintern tittat in?

Dags för lite bloggläsning och sedan ska en ny arbetsdag startas. En härlig tisdag önskas alla er som tittar in!

21 kommentarer:

No34 sa...

Det är så härligt att pyssla. Skulle kunna sluta jobba och pyssla på heltid istället....;)
-5 har vi i liila Sala nu på morgonen. Vackert med frosten tycker jag! Önskar Dig en skön tisdag, kram Kate

Unknown sa...

härligt pyssel, har för första gången testat att pyssla tändsticksaskar och det är verkligen ett roligt pyssel och som du säger det går att förändra i evigheter bara fantasin sätter sina gränser.

Det blir ingen julmarknad för C.b.A hos Violan. Tyvärr är det som du säger en bra bit att åka och då bensinen är så dyr sä är frågan om det ens går ihop sig;) Men visst hade det varit roligt. Men jag satsar på Haga den 1-2 December istället;)

Ps. du har ju världens bästa auktioner i Aplared på fredagar. Dit måste du bara åka en gång. Själv jobbar jag var fredagskväll så jag kommer inte iväg men ack så bra det brukar vara där;)

Önskar dig en härlig dag
Kram
ANnie

Titti sa...

Visst är det roligt att pyssla & det du har gjort är ju jättefint. Ha en fin dag. Kram

MirEll sa...

Här har julpysslet också fått fart och idag ska jag prova en sak som jag kom på när jag vaknade inatt. Jag har kommit på att pysselhjärnan aldrig sover. ;)
Ha en härlig dag! Linda

House and Garden by Bia sa...

Men oj vad fina askar...nu måste jag försöka göra några också...fick inspiration...tack!
Det är så många av er bloggare som är duktig på att pyssla...skulle också vilja vara det:)) Får väl försöka :)
Kram kram

Marie maräng sa...

Vad fina saker du gjort!
Alltid trevligt att se hur det pysslas.. man borde ha mer till det bara ;)

Kram Marie

Rosa i huset i vitt sa...

Visst är det kul att pyssla och varje år säger jag ska inte göra så mycket ..men så gör man det ialla fall ..kan inte låta bli..
Ska också pimpa till några tändsticksaskar
Det är så kul när man ser hur många bloggare som pysslar
kram Rosa

Gunillasljusglimtar sa...

Ooops så fint du gör...som vanligt! Jag stickar bara just nu! Ja här var det -1* i morse så jag eldade rätt bra också:) Nu har jag tänt igen,hihi kan ej låte kaminen vara...Kramis Gunilla

idémakeriet sa...

Ja nu är det så super härligt att pyssla inför julen, o vad njuter jag av den här tiden.
Kan tänka mig att du hittade mycket fint hos Panduro.
Jag blir alltid också fattig där:)
Ha en skön kväll.
Kram gerda

Änglarum sa...

Hej Petra! så fint pyssel du gör,änglar får man aldrig nog av ;) Lantmännen brukar jag oxå ta en sväng till,där finns alldeles för mycke fint <3 sköt om dig! kram kram Jessica

Gunillasljusglimtar sa...

Gomorron fina du!..Ja tandl är inte det roligaste dit men hem känns det så bra...inga hål eller skavanker i mun nu. Jaa dessa pulsisar.jag älskar att sticka dom...har nog stickat flera hundra par men INGA till mej själv...Det är nog dags nu tror jag...hihi...Ha en bra dag...Kram Gunilla

Gunillasljusglimtar sa...

Gomorron fina du!..Ja tandl är inte det roligaste dit men hem känns det så bra...inga hål eller skavanker i mun nu. Jaa dessa pulsisar.jag älskar att sticka dom...har nog stickat flera hundra par men INGA till mej själv...Det är nog dags nu tror jag...hihi...Ha en bra dag...Kram Gunilla

katha´s kortmakeri sa...

Ja visst är det härligt att pyssla jag är som du vet helt tokig i det...
Ha en fin dag!
Kram Katha

Rapport till Vänfors sa...

Pyssel, vad vore livet utan detta?? Tror vi har det i generna. Människans nyfikenhet och känsla för det vackra. Gilla!
Kram Annika

Hjärtruds Stuga sa...

Vilket fint och mysigt pyssel du gör. Nu när det är så långa mörka kvällar så får man passa på att göra något man tycker om.

Ha en skön helg

Kram Karin

Änglar & Hjärtan sa...

Så mkt fint du gör! Jättefina askar! Jag ska själv pyssla ihop lite fina askar till julmarknaden som är 1 advent.

Önskar dig en trevlig och pysslig helg!
kram Alexandra

Gardenhouse sa...

Vad fint du pysslat! Visst är det rart med små söta askar här och var...och det luktar så gott då man tänder ljuden med tändstickor :)
Här städas traktorerna idag efter sommaren och vinter fixas inför snöröjning. Trist men ett måste ;)

Trevlig helg,
Sussi

veronicasvita sa...

Å, vilka fina askar du pysslar ihop!!Blir jättesugen jag med!
Tycker verkligen om att kika in hos dig,du gör mig glad!!
Kram

Äppelblom sa...

Hittade dig hos en annan bloggare och blev nyfiken på bloggen med det mysiga namnet "Torpliv". Nu har jag varit inne och läst hos dig och det var mycket trevlig läsning.
Må så gott och trevlig helg!

Nina sa...

Vilka fina saker. Visst är det härligt med julförberedelser och all pyssel. Man mår som bra i hela kroppen!

Kram

Hanna sa...

Vad mycket fina bilder!