fredag 28 januari 2011

Jo, det är mysigt att kunna tända en massa ljus. Och det blir just och fint med snön, men nu är jag lite mätt på det. Dags att se framåt och planera för sommarmånaderna...

Charmiga Öland, med sitt fantastiska väder, härliga uteserveringar och butiker som är öppna sent på kvällen ger en känsla av att vara utomlands - fast nära hemma.

Om man kommer från fastlandet och börjar närma sig Borgholm, hittar man utmed vägen en mysig kaffestuga - Ida Beata. Vid de olika borden och stolarna som är utspridda på gräsmattan mellan ett par små torp får man ifrån en meny beställa sitt fika. Kaffet serveras i fina kaffekannor av porslin, och bullar och kakor på fat av pressglas. Mysigt!

För mig som är tokig i loppis är Öland ett paradis, där finns loppisskyltarna vid var och varannan avtagsväg. Här finns allt från garageförsäljningar till små "butiker". Överallt träffar man trevliga människor och hittar smått och gott att köpa med hem.

Efter en lång dagstripp är det härligt att landa i Borgholm, gärna för ett glas vin och en plockbricka på Ebbas café och den fantastiska bakgården..

Förutom det här finns massor av andra saker att se och självklart kan man bara ligga på stranden också. Gissa vilken resa som var självskriven under förra årets semester, och vilken som blir det i år..Inga kommentarer: