lördag 21 februari 2015

Härlig, ledig lördag...

Vaknade tidigt idag, och det är faktiskt ganska skönt ibland. Härligt att ha en ledig dag framför sig och att komma upp i någorlunda god tid. Se fram emot att få pyssla lite här hemma och kanske blir det också en tur till stan.

Det var ett tag sedan skänken i köket fick visa sig här på bloggen, så nu är det nog dags igen. Det är absolut en favoritmöbel här hemma då det får plats ganska mycket saker både i och ovanpå, och jag gillar att kunna ha loppisfynd framme och att ha saker jag använder ofta nära till hands.


Nu var det ett tag sedan jag bakade kakor, men det finns fortfarande en del kvar. Nu står de där mest för syns skull, så det är dags att baka nya kakor att kunna bjuda på när vi får fikagäster.


En favoritbricka har landat här också. Stora kakburken innehåller fortfarande pepparkakor, men det är nog hög tid att låta något annat ta plats här.


Och den gamla loppade vågen har fått flytta hit. Den saknar lite delar, men jag gillar den ändå och fatet jag hittade till den är precis lagom stort för att få plats med en miniväxt i kruka ovanpå.


I gömmorna hittade jag sötaste brödrosten som fick ta plats uppe på hyllan. Den här har nog inte använts på ganska länge gissar jag, och nu får den fortsätta som dekoration.


Den gamla kaffekvarnen är en annan favorit. Lite trasig men fortfarande fin, och den lilla lådan är perfekt för förvaring av nålar, knappar och andra små saker.


En låda är bra att ha på skänken, så att man kan gömma undan diverse saker som plånbok, nycklar och annat smått och gott.


Den här fina lådan har vi fått i present av en mycket god vän, och jag tycker den passar perfekt in bland de andra sakerna i köket.


Nu blir det en tur runt i blogglandet innan det är dags att starta dagens aktiviteter. Önskar er en fin dag!

3 kommentarer:

House and Garden by Bia sa...

Oj så fin skänk...och kakorna mums!
Jag har en liknande våg och så har vi ärvt en gammal kaffekvarn från svärmor...gillar gamla bruksföremål och liknande ;))...ha en fin helg!
Kram bia

choicesbyannie sa...

Så mycket fint du har på din skänk. Gillar absolut de fina kakdisplayen :) Ser riktigt mumsigt ut.

En fin kväll önskar jag dig och tack för kommentaren inne hos mig. Det är inte lätt det här med konsumtion och medveten konsumtion är riktigt svårt. Men vi kan alltid försöka göra det där lilla som att ställa sig den där enkla frågan med det enkla svaret.

Kram
Annie

No34 sa...

Ser så hemtrevligt och ombonat ut på skänken och hyllorna. Ljuvliga bilder! Tack för Din röst för mig på Besökstoppen. Det värmer såå gott!! Söndagskram från Kate
PS. Du får gärna rösta fler gånger... *blink*