fredag 8 april 2011

Tipsar i dag om en riktigt god och precis lagom söt chokladkaka med vaniljglasyr som vi gjorde häromdagen.

Chokladkaka:
50 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl vatten

Glasyr:
70 g smör eller margarin
2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
2 msk vatten

Gör så här:
Rör samman alla torra ingredienser, häll i vattnet och rör om. Häll i det smälta margarinet och rör till en slät smet. Häll smeten i en rund bakform eller liten långpanna och grädda i ugnen i 15-20 minuter i 200 grader.
Låt kakan kallna medan du gör glasyren.

Rör margarinet mjukt, tillsätt övriga ingredienser och rör till en slät smet som du breder på den kalla kakan. Garnera med kakao.


Originalreceptet hittade jag på Matklubben.se.

2 kommentarer:

softgrey sa...

Kul att du vill vara med i min tävling. Välkommen!

Jättefin blogg du har!

Trevlig helg

/Anette

Mormor Bretta sa...

Ser gott ut!!!